„Neabejoju, kad su manimi sutiksite, jog beprecedentis Vakarų bandymas 2022-aisiais apriboti mūsų bendravimą su jumis, laisvą krovinių judėjimą (pamenate) geležinkeliu ir kelių transportu tiek iš Rusijos, tiek ir iš Baltarusijos – tas bandymas buvo pasmerktas žlugti“, – pareiškė A. Lukašenka.

Jo manymu, nepavyks dirbtiniais barjerais atskirti Baltarusijos ir Rusijos, skelbia news.zerkalo.io.

„Bet tai pavojinga. Tai jau ekonominis karas. Ir ne tik ekonominis, kurį tie žinomi bepročiai bando mums paskelbti. Paskui tegul nepyksta. Tačiau mes niekam negrasiname. Mes tiesiog rūpinamės savo interesais – Baltarusijos ir Rusijos. Kol kas nelengvai, bet visgi pavyksta iškęsti visus šiuos išsišokimus. Bet amžinai taip tęstis negali. Ir Baltijos šalių valdžia turi tai puikiai suprasti. Mes šiuos sunkumus įveikiame“, – tęsė jis.

Priminsime, kad Lietuva sustabdė kai kurių rusiškų prekių tranzitą į Kaliningradą, kai praėjusių metų birželio mėnesio viduryje įsigaliojo Europos Sąjungos (ES) sankcijos, įvestos Rusijai dėl įsiveržimo į Ukrainą.

2022 m. liepos 13 d. Europos Komisija (EK) nusprendė, kad Rusija gali geležinkeliu gabenti prekes, kurioms taikomos sankcijos, į Kaliningrado sritį ir iš jos per ES teritoriją, bet tik eksklavo reikmėms. Po šio sprendimo Lietuvai teko atnaujinti tranzitą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)