Jis įtariamas nebe papirkimu, o bendrininkavimu piktnaudžiaujant, siekiant turtinės ar kitokios asmeninės naudos, jeigu nebuvo kyšininkavimo požymių. A.Romanovskio vaidmuo įvardijamas kaip padėjėjo.

"Taip, perkvalifikuoti. Ne taip jau retai tai daroma", - BNS sakė teigė prokuroras R.Vagrys.

Pasak jo, įtarimai pakeisti, patikslinus aplinkybes.

Pakeitus įtarimus A.Romanovskiui, jie papildyti ir V.Matuzui. Prokuroras R.Vagrys patvirtino, kad anksčiau V.Matuzui įtarimai dėl kyšininkavimo nebuvo pateikti, nors lobistas kaltintas davęs kyšį politikui.

Įtarimus kyšininkavimu visuomet neigęs A.Romanovskis BNS sakė, kad jų pakeitimas ir parodo jų nepagrįstumą.

"Tai rodo, kad anksčiau man mesti įtarimai tebuvo rašinėlis, o dabar jau panaikintų įtarimų paviešinimas per žiniasklaidą dar kartą parodo tyrėjų man darytą spaudimą", - teigė lobistas, kurio veikla dėl vykstančio ikiteisminio tyrimo yra sustabdyta.

Anksčiau pats A.Romanovskis buvo prašęs prokurorų leisti paviešinti dokumentus, susijusius su jam pateiktais įtarimais baudžiamojoje byloje. Tuo metu prokurorai tokį prašymą atmetė, motyvuodami tuo, jog taip gali būti pakenkta tyrimui.

Netrukus po to vasarą žiniasklaidoje, nenurodant šaltinių, buvo paskelbta, kad A.Romanovskis su dviem bendrininkais įtariamas tuometiniam Seimo nariui konservatoriui V.Matuzui esą davė 55 tūkst. litų kyšį, kad politikas Seimui pateiktų su alkoholiu, akcizais ir pinigų plovimu susijusias įstatymo pataisas bei už jas balsuotų.

A.Romanovskį Specialiųjų tyrimo tarnybos (STT) pareigūnai buvo sulaikę birželio 19-ąją, po to teismo sprendimu jis buvo suimtas. Lobistas suimtas dėl to paties tyrimo, kuriame įtarimai sukčiavimu, piktnaudžiavimu tarnybine padėtimi ir dokumentų klastojimu pateikti V.Matuzui.