„Jeigu interpeliacija bus, aš po ja pasirašysiu. Todėl, kad mūsų komisijos išvados tą dalyką suponuoja ir būtų labai negarbinga, padarius tokį darbą, pabėgti į krūmus. Aš darbą padarysiu iki galo ir pasielgsiu sąžiningai. Jeigu bus interpeliacija ir bus renkami parašai, pasirašysiu. Ne, aš iniciatorius nesu“, - DELFI sakė Antikorupcijos komisijos vadovas, paklaustas, ar inicijuos interpeliaciją R. Palaičiui.

Sykiu jis išreiškė viltį, kad parašus po interpeliacija sudės ir likę septyni Antikorupcijos komisijos nariai, patvirtinę daug atgarsio sukėlusias jos išvadas. „Manau, bent aštuonis parašus tikrai turėsime. Garbingus“, - pridūrė L. Kernagis.

DELFI primena, kad premjeras A. Kubilius šalies vadovei praėjusią savaitę pasiūlė atleisti R. Palaitį iš pareigų. Vyriausybės vadovo motyvas – tai, kad R. Palaitis, jo nuomone, padarė klaidą atleisdamas iš darbo Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) vadovus Vitalijų Gailių ir Vytautą Giržadą. Pats ministras teigia FNTT istorijoje klaidos nepadaręs, jį gina ir LiCS.

Prezidentė D. Grybauskaitė šio teikimo nepalaikė ir pasiūlė konservatoriams ir LiCS santykius aiškintis seime. Šalies vadovė pažymėjo nepalaikanti nei vienos pusės.

Tuo tarpu Seimo pirmininkė Irena Degutienė prabilo apie pirmalaikių Seimo rinkimų rengimą.