„Pagrindinis šio kurso tikslas – parengti 120 mm minosvaidžio minosvaidininkus, gebančius vykdyti užduotis įvairiomis kovos sąlygomis, siekiant suteikti kariams žinių ir įgūdžių, kaip tinkamai ir saugiai naudoti minosvaidžių ginkluotę ir ekipuotę, atlikti minosvaidžių veiksmus užimant ugnies poziciją, pasiruošiant šaudyti ir atliekant ugnies uždavinius“, – rašoma Lietuvos kariuomenės išplatintame pranešime.

Informuojama, kad šio kurso metu Ukrainos šalies kariai buvo mokomi dirbti su 120 mm minosvaidžiu Tampella.

„Kurso metu kariai išmoko vykdyti minosvaidžio skyriaus vado, taikytojo, užtaisytojo, minų paruošėjo, skaičiuotojo ir topogeodezininko pareigas. Kurso teorinius ir praktinius įgūdžius kariai pademonstravo vykusiose kovinio šaudymo pratybose Gaižiūnų poligone“, – akcentuoja Lietuvos kariuomenė.

Pranešime pažymima, kad Lietuvos kariuomenė ir toliau tęsia paramą su Rusijos agresija kovojančiai Ukrainai. Mokymai vyksta Lietuvoje ir mūsų sąjungininkų valstybėse. Lietuvoje šiuo metu vyksta Tarptautinis instruktoriaus bei sprogmenų neutralizavimo kursai.

Taip pat atkreipiamas dėmesys, kad Jungtinėje Karalystėje ir Vokietijoje mokymo grupės, sudarytos iš Lietuvos kariuomenės instruktorių, kartu su sąjungininkais dar iki šių metų pabaigos parengs tūkstančius Ukrainos karių ir suteiks bazinių karinių žinių ir įgūdžių, kurios reikalingos išgyventi ir veikti mūšio lauke.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją