Liepos 10 d. N. Savčenko dalyvaus Prienų rajone vyksiančiame Pasaulio lietuvių jaunimo susitikime, liepos 10 ir 11 d. planuojami jos susitikimai su Lietuvos vadovais, Lietuvoje gydomais Ukrainos kariais, Lietuvos nevyriausybinių organizacijų atstovais ir ukrainiečių bendruomene Lietuvoje. N. Savčenko taip pat dalyvaus knygos apie Lietuvos narystę Jungtinių Tautų Saugumo Taryboje 2014–2015 m. pristatyme Užsienio reikalų ministerijoje, teigiama pranešime spaudai.

N. Savčenko – Ukrainos oro pajėgų lakūnė, nuo 2014 m. pavasario prisijungusi prie Ukrainos savanorių bataliono „Aidar“. 2014 m. birželio mėn. buvo pagrobta rytų Ukrainoje ir neteisėtai dvejus metus kalinta Rusijoje. N. Savčenko į Ukrainą grįžo 2016 m. gegužės 25 d.

Lietuva buvo viena aktyviausiai N. Savčenko išlaisvinimo reikalavusių šalių, Lietuvos diplomatai ir asmeniškai užsienio reikalų ministras ne kartą kėlė šį klausimą Jungtinėse Tautose, Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijoje (ESBO), Europos Taryboje ir kitose tarptautinėse organizacijose. Solidarizuodamasi su Ukraina, Lietuva 2016 m. balandžio 11 d. paskelbė „Savčenko-Sencovo-Kolčenkos“ sąrašą, į kurį įtraukti asmenys, prisidėję prie N. Savčenko, Olego Sencovo ir Oleksandro Kolčenkos pagrobimo ir „teisinio“ persekiojimo.

Lietuva ir toliau ragina besąlygiškai išlaisvinti O. Sencovą, O. Kolčenką bei kitus Rusijos Federacijos teritorijoje neteisėtai laikomus Ukrainos piliečius ir sudaryti jiems sąlygas grįžti į Tėvynę.

N. Savčenko Lietuvoje lankysis kartu su seserimi Vira Savčenko.