Pirmasis apie tai pranešė portalas lrt.lt.

„Viename Lietuvos mieste iš gydytojų buvo gauta informacija, kad laukiasi 11 metų 11 mėnesių mergaitė. Vaiko teisių gynėjai reagavo į įvykį, iškart informavo policiją. Mes kalbėjome su mergaite, su mama, suteikėme visą reikalingą pagalbą – psichologinę, socialinę“, – Delfi antradienį pasakojo I. Skuodienė.

Ar mergaitės tėvai iki šiol ką nors apie tai žinojo, ji atskleisti negalėjo, tik pabrėžė, kad nėštumą nustatė gydytojai.

Jos teigimu, šiuo metu dėl įvykio yra pradėtas ikiteisminis tyrimas, teisėsauga aiškinasi aplinkybes.

Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos vadovė teigė, kad kūdikio tėvas, pirminiais duomenimis, yra taip pat nepilnametis.

I. Skuodienės teigimu, mergaitės šeimai anksčiau buvo inicijuota atvejo vadyba ir buvo teiktos atvejo vadybos paslaugos.

Ji ragino tėvus kalbėtis su savo vaikais, megzti ryšį su jais, girdėti juos ir kalbėti visomis temomis.

„Kad vaikai galėtų ateiti pas tėvus, kalbėtis, klausti, apie kūną, santykius, lytiškumą, draugystę. Tėvai, mokytojai, auklėtojai – mes esame atsakingi už vaikų paruošimą suaugusiųjų gyvenimui“, – pabrėžė ji.

Pašnekovė pridūrė, kad net jei tokie pokalbiai padės bent vienam vaikui Lietuvoje – tai jau bus labai daug.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (96)