Į karą pašaukti rezervo kariai siunčiami trumpam pailsėti

Spalio 7 dieną „Hamas“ teroristams užpuolus Izraelį, surengus precedento neturinčias skerdynes, pagrobus bei į Gazos Ruožą išgabenus šimtus įkaitų, žydų valstybė pradėjo karinę operaciją, šalis ėmė gyventi karo sąlygomis. Jau pirmosiomis karo dienomis paskelbti du esminiai tikslai: visiškai sunaikinti islamistinę „Hamas“ organizaciją ir demilitarizuoti jos bastionu tapusį Gazos Ruožą.

Prasidėjus karui, šimtai tūkstančių Izraelio kariuomenėje tarnavusių, šalies ginkluotųjų pajėgų rezerve esančių karių sulaukė šaukimų skubiai grįžti į tarnybą. Į kariuomenė vėl priimami prašėsi ne tik pašaukti rezervistai, bet ir savanoriai. Šiuo metu Izraelio karių skaičius, pasak analitikų, didžiausias šalies egzistavimo istorijoje, o mobilizacijos planas viršytas 30 procentų. Tarp Izraelio karių esama nemažai Lietuvoje gimusių žydų bei jų palikuonių, viena šių rezervistų – Tel Avivo universiteto doktorantė Julija Levina.

Lietuvoje gimusi ir į Izraelį repatrijavusi, ten mokslinį darbą dirbanti istorikė sulaukė šaukimo, išvyko į savo tarnybos vietą, o jos specializacija – gelbėjimo ir paieškos operacijos. Tel Avivo universiteto doktorantė portalui „Delfi“ papasakojo, kokiomis nuotaikomis šiuo metu gyvena Izraelio visuomenė, kaip jaučiasi su „Hamas“ teroristais Gazoje kovojantys kariai ir koks labiausiai tikėtinas šio karo baigties scenarijus.

„Kariuomenėje dalis karių išleidžiama namo, vyksta rotacija. Norima, kad jie pailsėtų, pabūtų su savo šeimomis, bent laikinai grįžtų prie įprastų darbų civiliniame gyvenime“, – portalui „Delfi“ sakė kuriam laikui namo grįžusi, o po Naujųjų metų į Gazos Ruožo prieigas vėl išvyksianti Izraelio karė J. Levina.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją