Kauno Dainų slėnyje bendra daina suvienijo ne tik atlikėjus, bet taip pat ir visus susirinkusius. Pasiklausyti lietuviškų dainų sugužėjo pilnas Dainų slėnis. Nespėjusieji užsiimti sėdimų vietų, jaukiai įsikūrė ant slėnio šlaitų.
 
Ši šventė ypatingai svarbi ne tik Kaunui, bet taip pat ir visai Lietuvai. Prieš 90 metų buvo pirmoji Dainų šventė, kuri vyko Kaune, todėl šventės atidarymui pasirinktas būtent šis miestas. Kiti Dainų šventės renginiai vyks Vilniuje.
 
Susirinkusieji neslėpė susijaudinimo, kad dalyvauja lietuvių kultūrinėje šventėje ir taip vienija tradicinę kultūrą. Daugkartiniai Dainų šventės dalyviai „Jėzuitų“ bei „Draugystės“ chorų atstovai vieningai tikino, kad tai ypatinga šventė, kurioje jie jaučiasi užtikrintai. Dalyviams antrino ir šventės vedėjas Tomas Erbrėderis, sakydamas, kad jaučiasi kaip niekad pakylėtai.
 
Menant istoriją, skambėjo dainos, dainuotos ir pirmojoje Dainų šventėje. Šventės metu dainos skambėjo iš jaunuolių, suaugusių, moterų bei mišrių chorų lūpų.
 
Simbolišką pasirodymą Kaunui dovanojo ir kolektyvas iš Latvijos. Latviai kartu su lietuviais dainavo ir  pirmojoje dainų šventėje, vykusioje prieš 90 metų.
 
Kadangi dainos neatsiejama lietuvių kultūros dalis, Dainų švente siekiama išsaugoti unikalią kultūrą. Šis renginys įtrauktas į UNESCO nematerialaus paveldo sąrašą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (428)