1991 metų liepos 31-osios rytą iki šiol nestoję prieš teismą žudikai šūviais į pakaušį nužudė muitininkus Antaną Musteikį ir Stanislovą Orlavičių, "Aro" pareigūnus Algimantą Juozaką ir Mindaugą Balavaką, kelių policijos darbuotojus Juozą Janonį ir Algirdą Kazlauską.

Rugpjūčio 2 dieną ligoninėje mirė sunkiai sužeistas policininkas Ričardas Rabavičius. Gyvas liko tik sunkiai sužeistas muitininkas Tomas Šernas.

Minėjime Seimo pirmininkas Artūras Paulauskas sakė, kad žuvusiųjų auka tikrai nėra beprasmė. "Tai yra mūsų simbolis, tai yra žmonės, į kuriuos mes turime lygiuotis. Ir kiekvienas - dirbdamas, gyvendamas, turi taip elgtis, kad nebūtų gėda čia ateiti ir pažiūrėti artimiesiems į akis", - sakė Seimo pirmininkas.

Pažymėjęs, jog tragedijos "kaltininkai, žudikai iki šiol yra laisvėje", A.Paulauskas sakė tikįs, kad "kol jie bus gyvi, jie šioje žemėje ramybės neturės". "Tai mes prisiekėme dar tada 1991 metais, stovėdami prie žuvusiųjų karstų", - teigė Seimo pirmininkas

Tuo metu generalinio prokuroro pareigas ėjęs A.Paulauskas vienas pirmųjų atvyko į įvykio vietoje. Į minėjimą trumpam atvyko ir žuvusiesiems pagarbą atidavė prezidentas Valdas Adamkus, kurio kalbą minėjime perskaitė jo patarėjas Darius Kalibatas.

Minint Medininkų žudynes, Vilniaus Arkikatedroje bazilikoje buvo laikomos šv. Mišios už žuvusiuosius, iškilmingas minėjimas taip pat vyko Antakalnio kapinėse, kur palaidoti tragiškai žuvę pareigūnai.

Manoma, kad Medininkų žudynėse dalyvavo Rygos OMON specialiojo "Delta" padalinio smogikai. OMON sovietų laikais buvo vadinamas ypatingos paskirties milicijos būrys.

Spėjama, jog prie Medininkų pasienio posto sunaikinimo organizavimo prisidėjo ir tuometinis SSRS vidaus reikalų ministras Borisas Pugo, nusikaltimo detales aptarė Rygos OMON vadas Česlavas Mlynikas, štabo viršininkas Sergejus Parfionovas ir OMON Vilniaus štabo viršininkas Vladimiras Razvodovas.

Iki šiol visi įtariamieji nėra nubausti, nes slapstosi Rusijoje, o Rusijos valdžia ignoruoja Lietuvos prašymus išduoti nusikaltėlius.