„Čia yra bendra Lietuvos ir Ukrainos sveikatos apsaugos ministerijų iniciatyva. Vyko ekspertų vizitai ir sutarta, kad Lietuva prisidėtų kuriant reabilitacijos centrus Dniepropetrovske ir Poltavoje“, - BNS sakė Lietuvos ambasadorius Ukrainoje Marius Janukonis.

Sveikatos apsaugos ministrės Rimantės Šalaševičiūtės patarėjas Arvydas Skorupskas teigė, kad gauti pagalbą šiuose psichologinės reabilitacijos centruose galės visi nuo karo Rytų Ukrainoje nukentėję žmonės.

„Centrai bus skirti visiems žmonėms: pabėgėliams, kariams, jų šeimos nariams ir netgi belaisviams“, - BNS sakė A.Skorupskas.

Jo teigimu, iš Lietuvos atrinkti specialistai periodiškai vyks į Ukrainą ir mokys ukrainiečius dirbti „pagal europinę metodiką“, kuri skirta psichosocialinei reabilitacijai.

Psichologinės reabilitacijos centrus Dniepropetrovske ir Poltavoje planuojama atidaryti šių metų pabaigoje. Pasak ambasadoriaus Ukrainoje M.Janukonio, Lietuvos pagalba kuriant panašius centrus kituose Ukrainos miestuose kol kas neplanuojama.

„Kol kas apsiribojame šiais dviem miestais, nes jie yra patogūs geografiškai ir nėra toli nuo karo veiksmų vietos“, - sakė diplomatas.

Daugiau nei metus vykstantis karas tarp Ukrainos vyriausybinių pajėgų ir Rusijos remiamų separatistų, Jungtinių Tautų duomenimis, nusinešė daugiau nei 6,1 tūkst. gyvybių.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (109)