„Esate jauna, veržli ir ambicinga partija, drįsote imtis atsakomybės šiuo šaliai sunkiu metu. Todėl būtent jus kviečiu į talką. (...) Valstybei dabar reikia patikimo valdžios, patikimo prezidento ir patikimų liberalų“, - trumpame vaizdo įraše į liberalus kreipėsi D. Grybauskaitė, kuri paramos kreipėsi ir į Tėvynės sąjungą-Lietuvos krikščionis demokratus (TS-LKD).

Kaip partijos suvažiavime kalbėjo Liberalų sąjūdžio lyderis Eligijus Masiulis, eurokomisarės kandidatūra tapti prezidente tiek liberalams, tiek Lietuvai priimtina dėl kelių priežasčių – pirmiausia, ji nėra nutolusi nuo šalies problemų, be to, savo įvaizdžiu gali tinkamai atstovauti valstybei, o jos nuostatos esą atitinka programines liberalų vertybes.

E. Masiulis pabrėžė, kad politinė partija neturėtų sirgti „vaikiška liga“ ir per kiekvienus rinkimus siekti pasirodyti vardan pasirodymo.

Kilo diskusijų dėl L.Donskio pozicijos sąraše į EP

Liberalai šeštadienį diskutavo ir apie partijos sąrašą rinkimams į Europos Parlamentą (EP). Kaip DELFI jau skelbė, planuota, kad sąrašo vedliu taps filosofas, Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) Politikos mokslų ir diplomatijos fakulteto dekanas Leonidas Donskis.

Pati filosofo kandidatūra didesnių diskusijų liberalams šeštadienį nekėlė, tačiau Vilniaus miesto savivaldybės tarybos narys Algirdas Gricius pareiškė, kad, jo nuomone, partijos bilieto neturintis L. Donskis sąraše turėtų užimti antrąją vietą, tuo metu pirmoji – turėtų atitekti partijos nariui.

A. Griciaus nuomonė suvažiavime buvo priimta ovacijomis, tačiau galutinį sprendimą dėl EP rinkimų sąrašo eiliškumo priims ne suvažiavimas, o partijos taryba, kurios nariai pavardes reitinguos slaptu balsavimu.