„Mes labai džiaugiamės, kad L. Donskis ėjimui į EP pasirinko būtent mūsų partiją. Mes jam labai dėkingi už tai, jis tikrai bus mūsų sąraše, bet jo vieta sąraše nėra nuspręsta. Tai padarys partijos taryba“, - DELFI sakė Š. Gustainis.

Pasak centrinio rinkimų šabo vadovo, nepaisant fakto, kad L. Donskis EP rinkimuose dalyvaus Liberalų sąjūdžio sąraše, tačiau partijos nariu jis netapo ir artimiausiu metu neketina tapti. „Tai tiesiog mūsų partijos nuostata, jog į rinkimus turi eiti ne vien partiniai žmonės“, - sakė Š. Gustainis.

Liberalų sąjūdis dėl vietos rinkimų į EP sąraše veda derybas ir su dar keliais nepartiniais žmonėmis, tačiau jų pavardžių nei Š. Gustainis, nei partijos lyderis Eligijus Masiulis neatskleidžia.

Pats L. Donskis teigia, kad jo pavardės buvimas rinkimų į EP sąraše dar nėra galutinis faktas, nes jo dar nepatvirtino nei partijos taryba, nei suvažiavimas. Tačiau filosofas neslepia, jog apie kandidatavimą su Liberalų sąjūdžio atstovais yra kalbėjęs ir patvirtinęs, kad rinkimai jį domintų.

„Su manim buvo tikrai kalbėta ir, neslėpsiu, kad apie tą dalyką esu galvojęs. O ši jėga yra vienintelė, su kuria aš apskritai galiu turėti ką nors bendro. Aš esu nepartinis žmogus ir tai yra vienintelė politinė jėga, su kuria aš esu pasiruošęs bendradarbiauti“, - DELFI sakė L. Donskis.

Filosofas savo palankumą Liberalų sąjūdžiui grindžia idėjiniu bendrumu ir teigia galintis vadinti save kultūriniu liberalu. Pasak L. Donskio, su Liberalų sąjūdžiu jis bendradarbiauja dar nuo to laiko, kai ši politinė jėga vadinosi Lietuvos liberalų sąjunga.

„Mes su jais daug kartų esam kalbėję apie liberalizmo istoriją, idėjinius dalykus. Kitaip sakant, tai buvo vienintelė jėga, kuri su manim kalbėdavosi, konsultuodavosi ir gana dažnai. Su kitomis politinėmis partijomis aš tokios patirties tikrai neturiu“, - teigė L. Donskis.

Kaip DELFI jau skelbė, apie pusę dabartinių Liberalų sąjūdžio atstovų, šiuo metu dirbančių nacionaliniame parlamente, gali dalyvauti ir birželį vyksiančiuose EP rinkimuose. Jų pavardės atsidūrė preliminariame kandidatų sąraše, kuris sudarytas atsižvelgus į partijos skyrių arba pačių politikų siūlymus.

Galutinį partijos sąrašą EP rinkimams turi tvirtinti balandį vyksianti partijos taryba. Remiantis Rinkimų į Europos Parlamentą įstatymu, sąraše turi būti ne daugiau nei 24 politikų pavardės - dvigubai daugiau, nei Lietuva turi vietų EP pagal kvotą.

Rinkimai į EP vyks birželio 7 d., kartu su antruoju prezidento rinkimų turu.