Prezidento patarėjas Jaromiras Sokolowskis sakė, kad Lenkijos ir Lietuvos vadovai aptars dvišalį bendradarbiavimą, Lietuvos pirmininkavimą Europos Sąjungos (ES) Tarybai, pasirengimą Rytų Partnerystės viršūnių susitikimui Vilniuje lapkričio mėnesį.

Taip pat ketinama aptarti planuojamas 1863 metų sukilimo 150-ųjų metinių sukakties iškilmes.

Kaip rašo Lenkijos naujienų agentūra PAP, praėjusią savaitę per susitikimą su Lenkijoje akredituotais užsienio valstybių diplomatais, B.Komorowskis išreiškė viltį, kad "santykiuose su Lietuva, su mūsų svarbia kaimyne, su kuria mus sieja bendra praeitis ir bendri interesai Europos vienijimosi procese, bus grįžta prie gero klimato".

Lietuvos prezidentė D.Grybauskaitė praėjusių metų lapkritį nevyko į Lenkiją dalyvauti šios šalies Nepriklausomybės dienos minėjime, į kurį ją buvo pakvietęs Lenkijos prezidentas.

Tąkart Prezidentūra buvo nurodžiusi, jog D.Grybauskaitė nedalyvaus minėjime Varšuvoje dėl neatidėliotinų su vidaus politika susijusių klausimų.

Paskutinius kelerius metus Lietuvos ir Lenkijos santykiai buvo įtempti dėl skirtingai vertinamos tautinių mažumų padėties. Pernai vasarą prezidentė pareiškė, kad "geriau kai kuriuose santykiuose daryti tam tikrą pauzę nei bandyti taisyti, kas šiuo metu nepataisoma".

Praėjusių metų spalį prezidentės patarėja Jovita Neliupšienė BNS sakė, kad šalies vadovė pasisako už "pauzę ne aukščiausio lygio, o išimtinai ceremoniniams susitikimams".

Vasario mėnesį prieš B.Komorowskio vizitą Lietuvoje Varšuvoje apsilankys Lietuvos premjeras Algirdas Butkevičius ir užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (397)