„Neatsiprašau už Jedvabną!“ – taip skambėjo bene didžiausią šoką Lenkijoje sukėlusi skustagalvių skanduotė. Mat eitynių organizatoriai pirmiausiai norėjo pasmerkti nedideliame Jedvabno miestelyje įvykdytą išpuolį, kuomet buvo išniekintas paminklas Holokausto aukoms.

Kiti lenkų nacionalistų šūkiai: „Didi tautinė Lenkija“, „Tautinis radikalizmas“, „Visa Lenkija – tik balta“, „Mūsų ginklas – nacionalizmas“ ir t.t.

Vienybės eitynių dalyviai, susirinkę tyliai pasmerkti išpuolių prieš kitataučius, buvo šokiruoti. Ypač tuo, jog Baltstogės policija nieko nedarė, kad sukliudytų skustagalviams įsimaišyti į eitynes.

„Ėjome petys į petį. Mes – tyliai, šokiruoti, kad tautininkai paprasčiausiai įlindo į mūsų eitynes, o policija jų nesulaikė. (...) Audrą kėlė jų skanduotė: „Neatsiprašau už Jedvabną!“. Policininkai vis dar tiesiog žiūrėjo. Tai jau atrodė ne kaip Vienybės eitynės, o kaip nacių maršas“, - dienraštyje „Gazeta Wyborcza“ rašo Wojciechas Karpieszukas.

Memorialo Holokausto metu žuvusiems žydams išniekinimas – kol kas daugiausiai rezonanso Lenkijoje sukėlęs išpuolis prieš kitataučius. Nepakantumo aukomis tapo ir Lenkijos lietuviai – lietuvių gyvenamose vietovėse prieš porą savaičių Lenkijos vėliavos spalvomis užteplioti lietuviški užrašai, vėliau išniekintas paminklas poetui Albinui Žukauskui.