Jis pabrėžia, jog tai yra ir tarptautinė atsakomybė.

„Balansavimas tarp įrangos Ukrainai teikimo, išlaikant jos kariuomenės galimybę kovoti, yra tarptautinė atsakomybė, didžiausia dilema. Tai ne tik kariuomenės, tai ir šalies, tautos požiūrio klausimas. Ką mes darome, bandome strategiškai numatyti, kiek ginkluotės bus pakankamai Ukrainos kariuomenei, o kiek jau būtų per daug žiūrint iš mūsų nacionalinio saugumo užtikrinimo perspektyvos“, – penktadienį spaudos konferencijoje Vilniuje sakė R. T. Andrzejczakas.

Jis taip pat teigė, kad Lenkija ir Lietuva yra lyderės paramos Ukrainai klausimu regione ir reikia klausti kitų šalių, kiek jos investuoja į gynybą, skiria paramos besiginančiai šaliai, nes karo Ukrainoje baigtis dešimtmečiams nulems tiek Europos, tiek viso pasaulio saugumą.

„Aš manau, kad tai, ką mes darome, Lenkija ir Lietuva, kalbant apie BVP dalį gynybai, mūsų laikysena, yra motyvuojantis pavyzdys. Šiame regione yra ir daugiau šalių, ir mes klausiame, motyvuojame, įtikinėjame, aiškiname, kad karas Ukrainoje yra ne vienos šalies karas prieš kitą. Ukrainos klausimas yra kelių dešimtmečių Europos saugumo klausimas, globalus klausimas, nes tai didelė valstybė“, – kalbėjo Lenkijos kariuomenės vadas.

Lenkijos kariuomenės vadovas R. T. Andrzejczakas į Lietuvą atvyko su dviejų dienų vizitu. Penktadienį jis susitiko ir pasirašė bendradarbiavimo planą su Lietuvos kariuomenės vadu generolu leitenantu Valdemaru Rupšiu.

Taip pat Lenkijos kariuomenės delegacija lankysis Karinių oro pajėgų bazėje Šiauliuose, kur susitiks su Lenkijos kariais, šiuo metu Lietuvoje vykdančiais oro policijos misiją.

Kaip pranešė Lietuvos kariuomenė, pagrindinis generolo R. T. Andrzejczako vizito tikslas yra Lenkijos ir Lietuvos karinio bendradarbiavimo stiprinimas.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją