Ministro teigimu, Lenkija stiprina Suvalkų koridoriaus ir Bresto vartų gynybą bei saugumą: „Tai labai svarbūs taškai, todėl stipriname ir plečiame ten dislokuotas pajėgas. Būtent ten pirmiausia keliauja ir naujausia technika“.

Anot Lenkijos gynybos ministerijos vadovo, Lenkija planuoja plėsti karinę infrastruktūrą ir perdislokuoti dalį šalies pajėgų iš vakarų į rytus, taip pat bus suburta naujo lygio naujų dalinių.

M. Błaszczakas patikslino, kad „kalbama apie inžinierių batalioną Augustave ir didelius taktinius darinius, tokius kaip pirmoji legionų pėstininkų divizija ir antrasis lenkų korpusas“.

Taip pat, kaip akcentuoja ministras, Lenkijos rytinėse teritorijose veikia teritorinės gynybos pajėgos bei NATO.

Lenkijos gynybos ministras Mariuszas Blaszczakas

„Šiuo metu Lenkijoje dislokuoti keli tūkstančiai Amerikos karių, aprūpintų geriausia karine technika. Tai puikių Vašingtono ir Varšuvos santykių rezultatas“, – pridūrė Lenkijos gynybos ministras.

Priminsime, kad Rusija ir Baltarusija prie strateginės reikšmės Suvalkų koridoriaus pasiuntė beveik šimtą privačios karybos organizacijos „Wagner“ samdinių. Lenkija neatmeta galimybės, kad samdiniai gali būti pasitelkti provokacijoms. Be to, rugpjūčio 1 dieną Lenkijos sieną pažeidė du Baltarusijos sraigtasparniai, šią informaciją patvirtino Lenkijos gynybos ministerija.

Varšuva skelbė, jog prie sienos su Baltarusija pasiųs tūkstantį karių, vėliau skaičius padidėjo iki 10 tūkst.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)