Vietomis iki aštuonių metrų aukščio ledų sangrūda iškilo Ventės rage ties Atmatos upės žiotimis.

„Vakar prieš 11val. ledas buvo beveik lygus, tik buvo keli kelių kilometrų ilgio ir kelių kilometrų pločio plyšiai nuo Ventės į Nidos, Pervalkos pusę. Bet po kurio laiko žiūriu, kad ledas pradėjo trauktis, pajudėjo. Šitie kalnai išaugo mano akyse, per 10–15 minučių“, – pasakojo Ventės rago ornitologijos stoties ornitologas Vytautas Jusys.

Ornitologas sako, kad tokių vaizdų šiame Kuršių marių krante išvysti pasitaiko ne kasmet. Dabar vakarų vėjas ledus gena į Ventę, o pernai ledų sangrūdos kėsinosi nušluoti Nidos pakrantėje pasitaikiusias vilas.

Vietinių teigimu, Kuršių marių ledas nėra tvirtas. Susimaišęs su sniegu jis palyginti su ankstesniais metais, šiemet gana anksti trūkinėja.

„Sutrupėjęs ledas nėra toks pavojingas, tikėkimės, galės ir marios išsivalyti lengviau. Bet dar tik vasaris, jis gali būti surakintas ir dar turėtumėm ir kitą potvynio bangą“, – teigė Kintų seniūnas Antanas Kližentis.

Specialistai sako, kad išėjus ledams vanduo Minijoje jau nuslūgo. Tačiau, jei vėl papūs stiprus vakarų krypties vėjas, ledų sangrūdos gali užkimšti Atmatos žiotis. Tuomet potvynis pamaryje, prognozuojama, būtų didesnis.

Šilutės rajone žiemos potvynio vanduo užtvindė 19 tūkst. hektarų teritoriją. Vandens apsuptyje atsidūrė 27 sodybos, kuriose gyvena 71 žmogus. Per 70 kilometrų rajoninių kelių neišvažiuojami.