„Atleido tris, bet nė vienu žodžiu nepasakė apie tai, kas bus daroma, kad situacija jų valdomose srityse keistųsi. Dar pridūrė - „ministrais pasitikiu”. Tai jei pasitiki, tai kodėl atleidi? Jei nieko neketini keisti tose srityse, tai kam imituoji kaitą?“, - feisbuke, po to kai S. Skvernelis pranešė atstatydinsiantis tris savo vadovaujamos Vyriausybės ministrus, rašė G. Landsbergis.

Konservatorių lyderis pabrėžė, kad S. Skvernelis nekalba apie esmines problemų priežastis, o tiesiog siekia apsaugoti krintančius savo populiarumo reitingus.

„Nė žodžiu nei apie krizę mokyklose sukėlusį etatinį pedagogų apmokėjimą - liks ar ne, o jei liks, tai koks jis bus? Nei žodžiu apie mokytojų pagrįstai reikalaujamų atlyginimų didinimą jau kitų metų biudžete. Nei žodžiu apie miškų kirtimus ir/ar apie šiukšlių deginimą (netoli savo asmeninio namo). Nei žodžiu apie vaiko teisių apsaugą bei ministrą Kukuraitį, kuriuo jau, matyt, labai pasitiki.

Iš visko sprendžiant premjeras buvo priverstas aukoti ministrus ir greičiausiai dėl sparčiai krentančių reitingų prieš prezidento rinkimus. Įdomiausia, ką įtikins eiti naujais ministrais? Biudžetas išgramdytas iki dugno priimant ultralibertarinę mokesčių reformą. Profsąjungos įpykdytos nesiskaitymo ir tuščių pažadų. Nauji žmonės gali tik mėginti nuraminti aistras, bet be premjero realios atsakomybės TIKRŲ pertvarkų įgyvendinti negalės“, - rašė G. Landsbergis. Pasak jo, tiesiog neįmanoma nesusipykti su viešuoju sektoriumi ar laimėti prezidento rinkimus įgyvendinant tokias, pasak jo, ultraliberalias reformas.

„Mėginti ir ultraliberalias reformas įgyvendinti, ir su viešuoju sektoriumi nesusipykti, ir prezidento rinkimus laimėti, nepavyko dar niekam.

Taip, kad sakome - ačiū, bandėt, nepavyko, nebvarkit“, - baigė įrašą G. Landsbergis.

Pirmadienį S. Skvernelis pranešė keičiąs tris ministrus: aplinkos ministrą Kęstutį Navicką, švietimo ir mokslo ministrę Jurgitą Petrauskienę bei kultūros ministrę Lianą Ruokytę-Jonsson.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė sako pritarianti premjero sprendimui atleisti švietimo ir mokslo ministrę J. Petrauskienę, tačiau teigia lauksianti S. Skvernelio argumentų, kodėl buvo nuspręsta atleisti dar du ministrus.