Naujo eurokomisaro paieškos turėtų prasidėti iškart po kitų metų birželį įvyksiančių Europos Parlamento rinkimų.

Iš pažiūros viskas čia aišku – kandidatą, kaip didžiausia valdančioji partija, turėtų deleguoti Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai (TS-LKD). Pagal įstatymą, kandidatą į eurokomisarus siūlo Vyriausybė, pritarus prezidentui, vėliau dėl jo balsuojama Seime.

Jau kuris laikas neoficialiai kalbama, kad šio posto nori konservatorių pirmininkas, užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis.

Tačiau konservatorių vadovybės stovykloje baiminamasi, jog su šiuo politiku atvirai nesutariantis prezidentas Gitanas Nausėda, jei bus perrinktas dar vienai kadencijai, gali blokuoti jo kandidatūrą.

Tokiu atveju konservatoriams tektų ieškoti naujo kandidato. To prireiktų ir tada, jeigu, pavyzdžiui, prezidentas su kandidatūra sutiktų, tačiau Seime pritrūktų balsų jai patvirtinti, – grasinimą, kad gali nepalaikyti G. Landsbergio kandidatūros, yra išsakiusi valdančioji Laisvės partija.

Tačiau, Delfi žiniomis, prezidentūra galėtų mėginti nueiti kur kas toliau, nei vien nepritarti G. Landsbergio kandidatūrai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (36)