Toliau „laisviečių“ EP kandidatų sąraše išreitinguoti Seimo nariai Vytautas Mitalas, Monika Ošmianskienė, susisiekimo viceministrė Agnė Vaiciukevičiūtė bei ministras Marius Skuodis, parlamentarai Artūras Žukauskas, Marius Matijošaitis, Kasparas Adomaitis bei Vilniaus rajono savivaldybės tarybos narys Daniel Ilkevič.

„Mūsų siekis, kad rinkimai į Europos Parlamentą Lietuvoje nebebūtų laikomi politikų išlydėjimo į „užtarnautą poilsį Briuselyje“ procesu, o taptų galimybe drąsiems žmonėms keisti Europos ateitį dėl mūsų visų saugesnio rytojaus“, – išplatintame pranešime cituojama Laisvės partijos pirmininkė Aušrinė Armonaitė.

„Tikiu Laisvės partijos misija ir vertybėmis, manau, jos gyvybiškai svarbios Lietuvai ir labai atspindi dabartinį Europos lūkestį. Todėl pasirinkau tapti šio sąrašo nariu ir šios partijos programos įgyvendinimo dalimi“, – tikina D. Žalimas.

Partijos vadovybė atliko korekcijas

Kaip teigia „laisviečiai“, jis kartu su sąraše antru numeriu įrašytu buvusiu sostinės meru Remigijumi Šimašiumi ves pati stipriausią sąrašą.

Visgi, kaip leidžia suprasti sostinei vadovavęs politikas, tokią sąrašo lyderių išsirikiavimo tvarką nusprendė ne tik reitingavimo procese dalyvavę partijos nariai ir simpatikai.

„Sąraše po korekcijų esu antras“, – feisbuke rašė ir padėką jį reitingavusiems išsakė buvęs meras.

Tai, kad partijos vadovybė po vykusio reitingavimo atliko keletą korekcijų, Eltai patvirtino ir Laisvės partijai vadovaujanti Aušrinė Armonaitė.

„Reitingas yra sudarytas pagal valdybos patvirtintą tvarką: reitingavo ir nariai, ir simpatikai. Buvo keletas korekcijų, bet iš esmės tai galutinis sąrašas. Tikiuosi, kad jis bus pergalingas ir surinks bent 10 procentų rinkimuose. Manau, kad Europos Parlamente realu turėti dvi vietas“, – sakė politikė.

Pasak jos, po minėtų korekcijų D. Žalimas buvo kilsteltas į pirmąją sąrašo vietą.

„Po mano korekcijų, Dainius Žalimas pakilo į pirmąją vietą. Kaip jis tiki Laisvės partija, taip ir mes tikime“, – teigė A. Armonaitė.

Bet kuriuo atveju, tęsė ministrė, po atliktų korekcijų sąrašo lyderių trejetukas nesikeičia – jame liko partijos narių ir simpatikų išreitinguoti D. Žalimas, R. Šimašius ir parlamentaras Vytautas Mitalas.

A. Armonaitės teigimu, nereikėtų stebėtis kodėl „laisviečių“ sąrašą į EP rinkimus ves D. Žalimas, kuris dalyvaus ir panašiu metu vyksiančiuose prezidento rinkimuose. Jį Laisvės partija anksčiau yra paskelbusi savo kandidatu į šalies vadovus.

„Tai yra labai skirtingi rinkimai. Mums nereikia jų painioti. Rinkimų datos nesutampa. Dainius Žalimas pirmiausiai dalyvauja prezidento rinkimuose. Tai yra svarbiausia. Į Europos Parlamentą eina stipriausiais įmanomas Laisvės partijos sąrašas“, – sakė A. Armonaitė.

Galutinis Laisvės partijos kandidatų į EP sąrašas bus tvirtinamas šeštadienį vyksiančiame partijos narių suvažiavime.

EP rinkimai Lietuvoje vyks šių metų birželio 9 dieną. Prezidentą Lietuvos gyventojai rinks gegužę.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)