Tai Eltai patvirtino Vilniaus miesto savivaldybės atstovai.

„Vicemero kandidatūra šiuo metu yra svarstoma darbiniuose formatuose, ją galutinai tvirtins savivaldybės taryba. Tarybai ketvirtojo vicemero kandidatūra bus teikiama artimiausiu metu“, – Eltai perduotame komentare teigia Vilniaus miesto savivaldybė.

Tačiau savivaldybės Laisvės partijos frakcijos seniūnas Tomas Gulbinas kol kas detalių apie A. Šilerio kandidatavimą į vicemero postą neatskleidžia.

„Laukiame dar iš mero signalo ir tada tikrai galėsime tai viešai pakomentuoti“, – sakė T. Gulbinas.
Pats A. Šileris taip pat pažymėjo dėl platesnių komentarų pirmiausia laukiantis sostinės mero Valdo Benkunsko sprendimo.

„Jei mano kandidatūra būtų teikiama, būčiau laimingas galėdamas prisidėti prie švietimo kokybės gerinimo Vilniuje“, – Eltai perduotame komentare teigė A. Šileris.

Dr. A. Šileris yra buvęs Lietuvos vaikų ir jaunimo literatūros valdybos bei Lietuvių literatūros ir kalbos mokytojų asociacijos narys, 10 metų vadovavo leidyklai „Vyturys“. Taip pat 2023 m. Vilniaus universitete, apgynus disertaciją mokinių skaitymo motyvacijos ir elgsenos tema, A. Šileriui suteiktas komunikacijos mokslų daktaro laipsnis.

Vilniaus miesto savivaldybės tarybos Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) ir Laisvės partijos frakcijoms pavasarį pasirašius koalicijos sutartį, sutarta, kad po 2 vicemerus turės tiek konservatorių, tiek Laisvės partijos frakcijos.

Šiuo metu Vilniaus miesto vicemerais yra „laisvietė“ Donata Meiželytė bei konservatoriai Simona Bieliūnė ir Andrius Grigonis.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)