Perrinkta Laisvės partijos pirmininkė džiaugiasi dėl Tėvynės Sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) prezidiumo sprendimo paremti premjerės Ingridos Šimonytės vadovaujamos Vyriausybės darbą. Pasak jos, Laisvės partija yra pasiruošusi dirbti, tačiau pamokas „laisviečiai” išmoko bei, kartu su Liberalų sąjūdžiu, prašo koalicijos tarybos.

„Džiaugiuosi, kad karštos galvos atvėso ir šaltas, sveikas protas bei racionalumas grįžo ir į Tėvynės Sąjungos matymą, kaip mes dirbsime toliau. Laisvės partija yra pasiruošusi dirbti. Mes norime sklandaus darbo, bet kita vertus, savo pamokas iš šios situacijos irgi išmokome”, – šeštadienį žurnalistams teigė A. Armonaitė.

„Kartu su Liberalų sąjūdžiu prašome koalicijos tarybos, kuri būtų nuolatinė, susitiktų reguliariai, aiškiai fiksuotų susitarimus, kur būtų ieškoma sutarimo, nebūtų bendraujam iš jėgos pozicijų. O požiūris ir partnerystė būtų lygiavertė”, – sakė ji.

Nori pabaigti pradėti darbus

Tuo tarpu kalbėdama apie būsimus Laisvės partijos darbus politikei dar kartą tapus jos pirmininke, ekonomikos ir inovacijų ministrė pabrėžė žmogaus teisių darbotvarkę, pasiruošimą rinkimams bei pilietybės išsaugojimo referendumui.

„Norisi pabaigti pradėti darbus ir pradedant apie ekonominę Laisvės partijos darbotvarkę, ir kalbant apie žmogaus teisių darbotvarkę. Partijai yra labai svarbu investuoti į naujus lyderius ir žmones. Stiprinsime savo struktūrą ne tik Vilniuje, bet ir visoje Lietuvoje. Kaip ir kiekviena normali politinė partija, Laisvės partija ruošiasi Seimo, Europos Parlamento rinkimams”, – tvirtino Laisvės partijos vadovė.

„Be visų šių klausimų matome labai svarbų pilietybės išsaugojimo referendumą, kuris vyks ir Laisvės partija čia bus aktyvi”, – akcentavo ji.

Mano, kad žmonės pasitikės partija ir toliau

Galiausiai A. Armonaitė tvirtino nesivadovaujanti nepalankiais Laisvės partijai reitingais bei tikisi, kad žmonės toliau pasitikės jos vadovaujama partija.

„Žinome, ką norime pasiekti, turime savo aiškų rinkėjų pasitikėjimą, kuris mums yra įpareigojimas dirbti, mes tą darome, iš niekur nesitraukiame, nekrūpčiojame, netrypčiojame ir siekiame savo tikslų.

Dėl to manau, kad žmonės mumis pasitikės ir toliau. Laisvės partija yra ne tik ateities, bet ir šiandienos partija. Mums svarbu, kad Lietuvoje būtų stipri vidurinė klasė, jog žmogaus teisės būtų progresyviai atstovaujamos Lietuvos politikoje ir tai yra darbotvarkė, kurios ir Lietuvai reikia”, – sakė „laisvietė".

Penktadienį porą valandų posėdžiavę konservatoriai išreiškė paramą I. Šimonytės Ministrų kabinetui ir prezidiumo nutarime akcentavo, kad premjerė ir Vyriausybė neturėtų asmeniškai prisiimti atsakomybės už ydingą kai kurių savivaldybių kanceliarinių išlaidų reglamentavimą.
Be to, nepaisant pastaruoju metu TS-LKD gretose tvyrojusių įtampų, prezidiumas išreiškė pasitikėjimą ir pirmininku Gabrieliumi Landsbergiu. TS-LKD vadovybė akcentavo, kad Vyriausybei neatsistatydinant, privalu teikti kandidatą į švietimo, mokslo ir sporto ministrus.

Perrinkta dar kartą

Iš 120 balso teisę turėjusių partijos narių, už A. Armonaitę kaip partijos pirmininkę balsavo 110. A. Armonaitės kandidatūrai pritarė 106 „laisviečiai".

„Dėkoju visai bendruomenei už pasitikėjimą ir galimybę toliau vesti Laisvės partiją į priekį. Labai vertinu tai, ką jau padarėme, kad turėsime galimybę tęsti kartu pradėtus darbus ir toliau stiprinti savo judėjimą visoje Lietuvoje“, – teigė perrinkta partijos pirmininkė A. Armonaitė.

Pasak jos, Laisvės partija savo darbais jau įrodė, kad yra stipri, drąsi, savo programą vykdanti politinė jėga, o kitais metais laukiantys rinkimai tai tik dar kartą patvirtins.

„Laisvės partijos pastangomis Lietuvoje kuriama daugiau galimybių visiems – kelią skinasi svarbūs sprendimai žmogaus teisių srityje, Lietuvoje kuriama tūkstančiai gerai apmokamų darbo vietų, o mūsų šalis įsitvirtina, kaip aukštųjų technologijų ir talentų traukos centras. Nepamirškime, kad mūsų pareiga yra ne tik auginti Lietuvą ir įgyvendinti pažadus rinkėjams, bet ir stabdyti aktyvią ir augančią neapykantos ir uždarumo politiką“, – sakė ji.

Į suvažiavimą atvyko A. Kandrotas-Celofanas, J. Survila padovanojo dantų pastos tūbelę

Į Laisvės partijos suvažiavimą taip pat atvyko 2021 m. rugpjūtį prie Seimo vykusių riaušių byloje kaltinamuoju esantis Antanas Kandrotas, pravarde Celofanas. Kurį laiką provokavęs partijos suvažiavimo dalyvius, Celofanas pasišalino iš renginio.

Taip pat nuo konservatorių partijos savo sveikinimo žodį tarė užsienio reikalų viceministras Jonas Survila. Jis nusprendė išsiskirti originalumu – „laisviečiams“ įteikė dovaną – dantų pastos tūbelę, referuodamas į prezidento Gitano Nausėdos pasisakymus. Daukanto aikštės lyderis pasikeitusią Ingridos Šimonytės poziciją dėl Vyriausybės darbo yra įvertinęs ironiška pastaba, leisdamas suprasti, kad atsitraukti nuo anksčiau išsakytų pozicijų lengva nebus.

ELTA primena, kad Laisvės partija šeštadienį rengia suvažiavimą, kuriame renkamas partijos pirmininkas, pirmininko pavaduotojai, valdyba, etikos ir skaidrumo bei kontrolės komisijos.

Taip pat suvažiavimo metu numatytos diskusijos apie Laisvės partijos tolimesnę viziją bei žmogaus teises karo kontekste.

Laisvės partija taip pat rinks valdybą, kurią, pagal naujus įstatus, sudarys 25 žmonės. Tuo tarpu į etikos ir skaidrumo bei kontrolės komisijas bus renkama po 9 partiečius.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)