„Kaune turime vienvaldystę – turime vieną partiją ir vieną komitetą, kurie viso labo pateko į tarybą. Laisvės partijos tikslas yra pabaigti tą vienvaldystę ir dvipartinę sistemą, atstovauti kauniečius plačiau.

Aš suprantu, kad Mantas Bertulis nėra politikas – tai yra žmogus iš renginių organizavimo srities, keliautojas ir panašiai. Bet mes manome, kad šitas, gal kai kuriems radikaliai atrodantis pasirinkimas yra būtent tai, kad mes galėtume pradėti kalbėti ne apie Visvaldą Matijošaitį, o apie Kauną, apie kauniečius, apie tai, kaip padaryti, kad ten ir toliau būtų daug kultūros, daug meilės gamtai, ir miestas toliau augtų“, – pirmadienį LRT radijui sakė ministrė.

Laisvės partija apie M. Bertulio kandidatūrą į Kauno mero postą paskelbė prieš savaitę. Ši žinia sutikta nevienareikšmiškai – kritikos kandidatui pažėrė ir „Lietuvos liberalus jaunimas“. Pasak organizacijos atstovų, M. Bertulis nėra nepriekaištingos reputacijos ir kadaise darbavosi vienoje komandoje su dabartiniu miesto meru.

„Mes esame pripratę prie tokio požiūrio, kad savivaldybių politikoje arba apskritai politikoje dalyvauja tiktai vieno įvaizdžio tipo asmenys. Pageidautina, kad tai būtų vyrai, kad tai būtų vyresnio amžiaus vyrai, su tamsiai mėlynais arba juodais kostiumais, kurie tarsi išmano komunalinį ūkį. Tai ta grupė žmonių nėra monopolizavusi savivaldos politikos ir visuomenininkai irgi į ją gali ateiti. Tikiu, kad kažkas galvoja ir kitaip“, – vylėsi partijos pirmininkė.

ELTA primena, kad Laisvės partijos pirminiuose rinkimuose dėl galimybės tapti kandidatu į Kauno merus varžėsi Seimo narys Marius Matijošaitis ir M. Bertulis. Partijos narių ir palaikytojų balsavimu pastarasis ir tapo kandidatu.

Vilniaus mieste Laisvės partija iškėlė Seimo nario Tomo Vytauto Raskevičiaus kandidatūrą.

Savivaldos rinkimai numatomi kitų metų kovo 5 d.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)