„Šiandien dedame pamatą tam, kad politika būtų grįsta analitinėmis žiniomis ir mokslu, o ne populizmu ar politinėmis batalijomis. Džiaugiuosi, jog Laisvės partija yra pirmoji, kuri ne tik deklaravo siekį, bet ir pilnai įsteigė politinės partijos analitinį centrą įregistravus veiklą“, – teigia naujojo instituto vadovas, teisingumo ministrės patarėjas Daniel Ilkevič.

LDI jau veikia bei organizuoja diskusijas, mokymus ir seminarus, plėtoja bendradarbiavimą su analitiniais centrais, jų susivienijimais Europoje ir pasaulyje.

„Liberalios demokratijos institutas jau dirba su bendruomenės telkimu Lietuvoje, kuriai siūlo tobulinimosi ir mokymosi galimybes. Stebint ir analizuojant geopolitinę situaciją, institutas artimiausioje ateityje pristatys aktualius tyrimus politikams ir visuomenei. Tikiuosi, jog mūsų veikla prisidės prie pilietiškesnės ir politiškai sąmoningesnės visuomenės ugdymo“, – tvirtina D. Ilkevič.

Pasak Laisvės partijos pirmininkės Aušrinės Armonaitės, tokio instituto atsiradimas iškels liberalią mintį politikoje ir visuomenėje į visai naują, kokybiškesnį lygį.

„Laisvės partija eina kitų Vakarų Europos partijų, kurios taip pat turi savo analitinius centrus, keliu. Šis mūsų sprendimas atvers naujas galimybes teikti liberalius pasiūlymus Lietuvos darbotvarkei, skatins kokybiškas diskusijas valstybei ir žmonėms aktualiais klausimais“, – sako A. Armonaitė.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)