„Tikimės, kad vadovausimės realia situacija, realiu vertinimu, o ne iliuzijomis. Mūsų vienybė turėtų būti ta paskata, kuri galbūt priverstų agresyviai besielgiančią šalį keisti politiką“, - žurnalistams Briuselyje sakė ministras.

L.Linkevičius pabrėžė nematantis priežasčių keisti dabartinę politiką ar švelninti sankcijas Rusijai, kurią Vakarai kaltina teikiant paramą separatistams Ukrainos rytuose. Pasak ministro, paliaubos buvo panaudotos sustiprinti separatistus, kuriuos L.Linkevičius pavadino „teroristinėmis grupuotėmis“.

Santykiai su Rusija ir kova su tarptautiniu terorizmu bus svarbiausios temos per ES užsienio reikalų ministrų susitikimą.

Konkrečių sprendimų dėl sankcijų per susitikimą nesitikima. Sprendimus dėl prieš metus galiojusių sankcijų ES šalys turės priimti kovo ir liepos mėnesiais.

Ukraina sekmadienį paskelbė, kad vyriausybinėms pajėgoms pavyko išstumti prorusiškus separatistus iš beveik visos Donecko oro uosto teritorijos. Savaitgalį per susirėmimus žuvo mažiausiai 14 žmonių, tarp jų keturi ukrainiečių kariai.

Lietuvos iniciatyva Jungtinių Tautų Saugumo Taryba trečiadienį rengia posėdį, kuriame apsvarstys krizę Ukrainoje.