„Tai yra šaltas dušas visiems Ukrainoje, kurie mano, kad jų asmeniniai interesai yra svarbesni už šalies“, – ketvirtadienį „EUobserver“ sakė Linas Linkevičius.

Anot L. Linkevičiaus, faktas, kad vienas iš daugiausia reformų vyriausybėje įvykdžiusių žmonių nusprendė atsistatydinti turėtų kelti nerimą.

„Tai neturėtų vykti šalyje, kuri ir taip susiduria su daugybe problemų saugumo ir ekonomikos srityse“, – teigė ministras.

L. Linkevičius pastebėjo, kad šis įvykis sulaukė didelio tarptautinio atgarsio iš Europos Sąjungos (ES) ambasadorių Kijeve ir JAV, kurios ragino Ukrainą labiau pasistengti.

Linas Linkevičius

Ketvirtadienį JAV valstijos departamento atstovas Jamesas Kirby taip pat paragino Ukrainos lyderius į šalį nustumti visus nesutarimus ir imtis svarbių reformų.

L. Linkevičius prakalbo po to, kai Ukrainos ekonomikos ministras pateikė savo atsistatydinimo prašymą sakydamas, kad atsisako dangstyti vyriausybės korupciją. Su A. Abromavičiumi trečiadienį telefonu kalbėjęs L. Linkevičius sakė tikįs, kad tai dar negalutinis kolegos sprendimas ir jis savo nuomonę galiausiai pakeis.

A. Abromavičius ekonominės plėtros ir prekybos ministru buvo paskirtas 2014 metų gruodžio 2 dieną.