Antradienį VAD finansavimo klausimus parlamento pirmininkė aptarė su departamento direktoriumi Rymantu Mockevičiumi.

Parlamento vadovė taip pat piktinosi, kad Lietuvai pirmininkaujant Europos Sąjungos Tarybai departamentui nebuvo skirta pakankamai lėšų.

"Neskyrus lėšų pirmininkavimo laikotarpiui, kiek reikėjo, susidarė gana nemažos skolos ir įsiskolinimai. Mes tikrai turime spręsti tą klausimą, jei buvo pamiršta įtraukti į pirmininkavimo biudžetą papildomų išlaidų, susijusių su daugybe renginių, kurie vyksta tiek Lietuvoje, tiek užsienyje", - po susitikimo žurnalistams sakė Seimo pirmininkė.

"Skolos, kiek suprantu, tęsiasi nuo krizės pradžios, nes finansavimas buvo kaip ir visiems mažinamas, susidarė skolos ir komandiruotėms, ir taip toliau. Man asmeniškai tikrai gėda, kai valstybė, pirmininkaudama ES, nesugebėjo vyrams reprezentuojant Lietuvą nupirkti kostiumų ir aprangos, kurie priklauso jiems pagal įstatymą. Taip neturėjo būti, nes jie reprezentuoja ne tik su mumis trimis važiuodami, atvažiuoja užsienio svečiai, tai yra mūsų valstybės veidas. Tikrai vyrai suprasdami atsakomybę iš savo lėšų stengiasi atrodyti reprezentatyviai, bet tuo turi pasirūpinti valstybė", - kalbėjo L.Graužinienė.

Pasak jos, aprangą reikia atnaujinti visiems VAD apsaugininkams, išskyrus 12 naujų darbuotojų.

"Jau visų, išskyrus 12 naujai atėjusių žmonių, visų kitų seniai pasibaigęs laikas, kada jie turėjo atnaujinti (uniformas - BNS) visiems darbuotojams. Reikia apie 600 tūkst. litų", - sakė Seimo pirmininkė.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (231)