Po susitikimo L. Graužinienė žurnalistams teigė, jog VAD vadovas turėjo aiškintis dėl savo pareigūnų veiksmų. Mat VAD pareigūnai, kaip paaiškėjo, be Seimo kanclerio žinios į parlamentą įleido Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) agentus, kurie kolegų akivaizdoje išsivedė naujienų agentūros BNS žurnalistę Jūratę Skėrytę.

„Tai buvo pagrindinė priežastis, dėl ko buvo iškviestas vadovas. Paprašiau, kad dalyvautų ir ministras“, - teigė Seimo pirmininkė.

„Ir papildomos informacijos gavome. Bet jos nenorėčiau komentuoti“, - paslaptingai užsiminė L. Graužinienė.

Pasak jos, iki šiol nebuvo tokių atvejų, kai VAD pareigūnai be jokios užuominos Seimo kanceliarijai štai taip įleidžia STT darbuotojus, nebuvo.

„23 metus visi žinojo, kaip elgtis, kaip kas daroma. Bet paskutines dvi savaites valstybėje vyksta keisti dalykai. Ir tenka tik apgailestauti, kad tokie dalykai vyksta“, - sakė L. Graužinienė, pridurdama, esą valstybės struktūros „įveltos į kažkokių asmeninių klausimų sprendimą“.

Paklausta, kaip VAD vadovas R. Mockevičius aiškina šį incidentą, L. Graužinienė tai nusakė pora žodžių. „Buvo paaiškinta organizaciniu nesusipratimu“, - teigė Seimo pirmininkė.

Tuo tarpu D. A. Barakauskas informavo nurodęs VAD atlikti tarnybinį patikrinimą dėl incidento su STT pareigūnais.

VAD – toli gražu ne pirma institucija, kurios vadovai dėl STT skandalo keliauja „ant kilimėlio“ pas Seimo pirmininkę. Pylos gavo ir generalinis prokuroras Darius Valys, ir STT vadovybė. Pas Seimo pirmininkę lankėsi ir Teisėjų tarybos pirmininkas Gintaras Kryževičius. Tiesa, jo apsilankymo priežastimi nurodyta diskusija dėl padėties Ukmergės teisme, o ne teisėjo Gedimino Viederio veiksmai sankcionuojant STT žygį prieš žurnalistus.