Jau laidos pradžioje L. Graužinienė pareiškė nesiekusi atleisti R. Miliūtės, nors tokioms užuominomis mirgėte mirgėjo žiniasklaida.

„Kas galvoja atleisti, tas galbūt ir priima sprendimus. Bet mano mintyse tokių dalykų net nebuvo“, - tikino parlamento vadovė.

„Būčiau įėjusi į istoriją“, - replikavo R. Miliūtė.

Seimo pirmininkė neliko skolinga. „Na, jums nepasisekė. Nors ir labai norėjote, galbūt ir provokavote tą padaryti“, - atsikirto Darbo partijos naujoji lyderė.

Žurnalistės paklausta, ar tas atvejis, kai L. Graužinienė save pavadino šalies vadove, buvo kalbos klaida, Seimo pirmininkė teigė šių žodžių neatsisakanti.

„Esu viena iš šalies vadovių. Tai yra tai, kas yra. Ir aš tikrai nesiruošiu išsiginti savo žodžių“, - sakė L. Graužinienė.

Kaip ir pirmadienį kalbėdama su DELFI, Seimo pirmininkė teigė nematanti reikalo atsiprašyti prezidentės Dalios Grybauskaitės už tai, kad jos vardu atsiprašė užsienio diplomatų už prezidentės nedalyvavimą renginyje, kurio šalies vadovės darbotvarkėje nebuvo. L. Graužinienė tikino, jog preliminarioje prezidentės darbotvarkėje šis renginys buvo, esą tokią informaciją turėjo ir užsienio diplomatai.

Laukia D. Grybauskaitės ėjimo

R. Miliūtė taip pat klausė, ar ne laikas būtų Seimo pirmininkei susitikti su prezidente, užuot aiškinusis santykius per žiniasklaidą.

„Aš, kaip Seimo pirmininkė ir parlamento vadovė, nematau jokių problemų dirbti su bet kuria valdžia. Jei kažkas nenori dirbti – tai yra tų žmonių problema“, - teigė L. Graužinienė, pridurdama, jog kur kas geresnis darbo partneris – premjeras Algirdas Butkevičius.

Dabar Seimo pirmininkė laukia prezidentės žingsnio ir neslepia – ji pirmoji rankos neties ir taikos derybų nepradės. „Aš savo žingsnius esu padariusi“, - pareiškė ji.

„Linkėčiau jums skaityti ne kaip žurnalistei, bet kaip jautriai moteriai“

Seimo pirmininkė taip pat teigė neišsižadanti savo pozicijos dėl Algirdo Patacko neliečiamybės. Esą sunkiai sergančio parlamentaro sveikata – svarbiau nei kiek daugiau nei 10 litų, kiek kainavo A. Patacko parduotuvėje nugvelbta elektros lemputė ir saulėgrąžos.

Paklausta, ar skaitė A. Patacko pareiškimą, kuriame jis prašo naikinti savo imunitetą, parlamento vadovė paragino R. Miliūtę skaityti kitaip.

„Linkėčiau jums skaityti ne kaip žurnalistei, bet kaip jautriai moteriai“, - atsikirto L. Graužinienė.

Tuo tarpu Darbo partijos įkūrėjas Viktoras Uspaskichas, anot jos, labai nori, kad jo neliečiamybės klausimo Seimas imtųsi kuo greičiau. Prokurorai antrąsyk šioje Seimo kadencijoje į jo neliečiamybę nusitaikė dėl „darbiečių“ patriarcho pareiškimų, kuriais jis nusikaltėliais išvadino jį su bendražygiais nuteisusius Vilniaus apygardos teismo teisėjus.

Tiesioginiame eteryje dėkojo V. Uspaskichui

Seimo pirmininkė patikino nekandidatuosianti prezidento rinkimuose. Esą neabejotina, kad Darbo partiją atstovaus Artūras Paulauskas.

A. Paulausko ankstesnių pasisakymų apie V. Uspaskicho darbą „ne Lietuvai“ Seimo vadovė nesiėmė komentuoti. Sykiu ji tiesioginiame eteryje dėkojo V. Uspaskichui už pasitikėjimą ir šiltus žodžius, ištartus ją skiriant Darbo partijos pirmininke.

„Naudodamasi proga, noriu padėkoti Viktorui už daug gražių žodžių. Ir pasistengsiu juos pateisinti“, - pridūrė L. Graužinienė.

Prisimindama savo užmojus imtis užsienio politikos, Seimo vadovė teigė taip reagavusi į prezidentės pareiškimus, esą už politiką su Rytų šalimis pirmiausiai atsakinga Vyriausybė. L. Graužinienės žodžiais, tik Vakarų šalimis užsiimti norinčiai prezidentei derėtų tokiu atveju atsisakyti pusės algos. Seimo pirmininkė pasidžiaugė, esą toks jos įsikišimas sustabdė „prezidentės ir premjero apsižodžiavimą“.

Apie B. Bradauską: filmą galima praplėsti

R. Miliūtė Seimo pirmininkei priminė dar vieną jos citatą – kai ji deklaravo palaikymą filmą apie Sausio 13-ąją Seime uždrausti norėjusiam socdemui Broniui Bradauskui.

L. Graužinienė pakartojo, kad įtampos tuo metu būta, o apie nesusipratimą dėl B. Bradausko ji tikino buvusi informuota „tik paskutiniu metu“.

„Toliau Seime šitokių problemų nebekyla“, - užtikrino Seimo vadovė.

R. Miliūtės atsakymas netenkino – laidos vedėja mygė L. Graužinienę plačiau paaiškinti, dėl ko ji deklaravo palaikymą B. Bradauskui.

„Aš iš dalies sutikau dėl to, kad įtampa buvo bendra. Bendra įtampa tvyrojo. (...) Aš tai priimu kaip organizacinį nesusipratimą. Tas filmas yra rodomas Seime, ir manau, kad jis toliau bus rodomas“, - teigė L. Graužinienė, pridurdama, jog filmą galima „praplėsti“. Esą ne visų signatarų rolė atspindėta deramai, o filmas turėtų neapsiriboti vienu žmogumi.

Apie Rusiją: Lietuva užsienio politikoje neturi pamiršti paprasto žmogaus

Grįžus prie užsienio politikos aktualijų, L. Graužinienė neslėpė suprantanti, kad Europos Sąjungai pirmininkaujanti Lietuva gali sulaukti tiesioginių smūgių už savo žingsnius Rytų partnerystės programoje. Vis dėlto esą didelė valstybė visada ras, kaip nuskriausti mažą, tad Lietuvos politikams esą reikėtų nepamiršti rinkėjų interesų ir tarptautinėje arenoje.

„Lietuva vienaip ar kitaip ekonomiškai turės pasekmes. Ar tai būtų per šildymo kainas, ar tai būtų pieno karas, ar tai būtų kiti dalykai. Todėl visada, priimdama sprendimus užsienio politikos, (valdžia – DELFI) turi nepamiršti paprasto Lietuvos žmogaus“, - sakė Seimo pirmininkė.