„Mūsų įstatymai apibrėžia, kiek laiko kuris valstybės vadovas turi priimti sprendimą. Ir aš labai tikiuosi, kad premjeras ir prezidentė ras sprendimą, nes nėra laiko tiek daug. (...) Jei gerai atsimenu, yra dešimt dienų, per kurias turi būti apsispręsta. Žaisti yra įvairių galimybių, bet manau, kad bus pasielgta išmintingai“, - Žinių radijui trečiadienį sakė L.Graužinienė.

Anot jos, iš naujojo švietimo ministro, kurio kandidatūrą teikia Darbo partija, bus pirmiausia reikalaujama vykdyti Vyriausybės ir Darbo partijos progamą.

„Mano nuomone, yra daug klausimų, bet pirmiausia turi būti sutvarkyta sistema dėl krepšelių sistemos pakeitimo mokyklose, kitų daug klausimų. Naujam žmogui bus nelengva, kadangi pusantrų metų liko, bet pirmiausia mes reikalausime, kad programa būtų įvykdyta“, - sakė L.Graužinienė.
Kaip trečiadienį BNS informavo premjero patarėja viešiesiems ryšiams ir politikai Rita Grumadaitė, trečiadienį kandidatas į ministrus prezidentei dar nebus pristatytas, tai bus padaryta tik specialiosioms tarnybos įvertinus jų patikimumą.

Premjeras Algirdas Butkevičius po politinės tarybos posėdžio antradienį užsiminė, kad prezidentei bus teikiama viena kandidatūra į ministrus. Kaip vienas realiausių kandidatų neoficialiai įvardijamas buvęs Seimo pirmininkas „darbietis“ Vydas Gedvilas.

Tuo metu prezidentė Dalia Grybauskaitė šią savaitę išreiškė norą rinktis iš kelių kandidatų.
D.Grybauskaitė yra užsiminusi, kad ji gali rinktis kandidatus „ir mėnesį, ir pusę metų“, esą jos apsisprendimo terminas priklausys nuo „kandidatų kokybės“.

D.Pavalkis atsistatydino po Darbo partijos vadovybės kritikos, kad nevykdo partijos ir Vyriausybės programos. Šalies vadovė tenkino jo atsistatydinimo prašymą, pareigas jis eis iki gegužės 11 dienos, iki naujojo ministro paskyrimo jį pavaduos teisingumo ministras Juozas Bernatonis.

Pagal Konstituciją, ministrus skiria ir atleidžia prezidentas premjero teikimu.