Sveikindama šventės dalyvius, parlamento vadovė pabrėžė tikinti, kad čia „prasidėjusi ukrainiečių pažintis su Lietuva atvers naujus horizontus ir įžiebs norą artimiau pažinti prie Baltijos jūros esančią valstybę, garsėjančią savo didinga praeitimi, unikalia kalba, nepaprasto grožio gamta, gardžia virtuve, kūrybingais ir draugiškais žmonėmis“, teigiama Seimo Ryšių su visuomene pranešime.

Pasak L.Graužinienės, Lietuvą ir Ukrainą sieja ne tik draugystė, bet ir bendros istorinės sąsajos ir vertybės.

Seimo pirmininkė akcentavo, kad Lietuva deda aktyvias pastangas dėl bevizio režimo tarp Europos Sąjungos ir Ukrainos įteisinimo, siekia mažinti žmonių bendravimo kliūtis. Ji teigė tikinti, jog Ukraina pasinaudos Lietuvos patirtimi ir išnaudos visas galimybes, kurias jai suteikia Europos Sąjungos ir Ukrainos asociacijos susitarimas.

Ukrainos Dniepro mieste tris dienas vyksta „Lietuvos dienų“ renginiai. Dniepro pakrantės festivalių zonoje veikia lietuviška mugė, kurioje pristatomi lietuviški amatai, rankdarbiai, tradicinė virtuvė, taip pat mokslo ir turizmo galimybės Lietuvoje, koncertuoja Lietuvos bei Ukrainos atlikėjai.

Seimo pirmininkė su vadovaujama delegacija vėliau vyks į Kijevą, kur dalyvaus Lietuvos, Lenkijos ir Ukrainos Parlamentinės Asamblėjos sesijoje.