„Mano nuomone, tikrai nereikia neeilinės sesijos, susirinksime rugsėjį, turime visas procedūras, kurias turime atlikti, kada Prezidentė vetuoja įstatymą, ir tada vis tiek Seimas turės nuspręsti, nes yra terminai“, – sakė L. Graužinienė trečiadienį interviu „Žinių radijui“.

Parlamento vadovė mano, kad dėl Darbo kodekso reikėtų apsispręsti dar šią Seimo kadenciją.

„Jeigu dėl jo nebūtų apsispręsta, kada susirenka naujos kadencijos Seimas, jis pradeda nuo švarių duomenų bazių, ir tik komitetai gali išsikelti ir iš naujo užregistruoti kažkurį teisės aktą. Taigi tokiu atveju procesas prasidėtų iš naujo, ir labai abejoju, ar naujos kadencijos valdančioji dauguma priėmimo stadijoje pabaigtų svarstyti veto.(...) Arba reikėtų užbaigti šią kadenciją, arba tada jau aiškiai pasakyti apsisprendžiant dėl veto, kad lieka galioti senasis kodeksas“, – kalbėjo L. Graužinienė.

Tuo tarpu Darbo partijos valdyba pasisakė, kad naująjį Darbo kodeksą turėtų priimti jau naujasis Seimas.

„Visą laiką mes esame sakę, kad visą paketą reikėjo (Darbo kodeksą – ELTA) priimti rudens sesijoje tam, kad būtų tinkamai pasiruošta įgyvendinimui, bet rudens sesijoje nespėjome, nes komitetas labai atidžiai svarstė pataisas, jų buvo labai daug. O dabar tokia yra situacija, kad reikia vėl grįžti. Grįžtant ir svarstant veto yra tos pataisos, kurias pasiūlė Prezidentė, jos kardinaliai kai kur keičia vėl situaciją, todėl vėl reikalauja tam tikrų diskusijų, matyt, todėl toks ir buvo partijos sprendimas“, – paaiškino L. Graužinienė.

Tuo tarpu Premjeras socialdemokratas Algirdas Butkevičius teigė, kad dar šios, o ne naujos kadencijos Seimas turėtų priimti sprendimus, susijusius su darbo santykius liberalizuojančiu Darbo kodeksu, primena ELTA.