„Mes tą klausimą baigėme ir perėjome į darbinius santykius, vakar aptarėme darbinius klausimus, nenoriu grįžti (prie tos temos)“, - trečiadienį Žinių radijui sakė L. Graužinienė, kuri antradienį pirmą kartą oficialiai susitiko su S. Skverneliu po jų apsižodžiavimo.

Parlamento pirmininkė neatskleidė, ar S. kvernelis jos atsiprašė, į šį klausimą atsakydama „viskas tvarkoje, mes viską apkalbėjome, nenoriu detalizuoti, bet jokios intrigos neliko“. Vidaus reikalų ministras antradienį po jų susitikimo antradienį irgi sakė temos toliau neeskaluosiantis.

„Mes šitą temą baigėme ir neeskaluojame toliau. Dirbame konstruktyviai Lietuvos labui“, - žurnalistams į klausimą, ar atsiprašė L. Graužinienės, atsakė S. Skvernelis.

Liepos pabaigoje Seimo pirmininkė pareiškė laukianti vidaus reikalų ministro atsiprašymo, sakydama, kad ją sukritikavęs S. Skvernelis viršijo „visas etikos ribas“. Po to, kai L. Graužinienė ministrą apkaltino nekompetencija dėl Europos Sąjungos migrantų krizės sprendimo, šis per atstovą spaudai parlamento vadovę pavadino „pilypu iš kanapių“, pareiškė, kad jai reikia apsaugos nuo žmones juokinančio kalbėjimo ir patarė pasinaudoti paieškos sistema „google“, kad sužinotų, ką S. Skvernelis yra sakęs pabėgėlių klausimu.

Kiek vėliau Vidaus reikalų ministerija atsiprašė dėl išplatintų aštrių ministro S. Skvernelio pastabų ir nurodė, kad „pateikdamas poziciją žiniasklaidai ministro patarėjas savo iniciatyva pavartojo kelias papildomas literatūrinės raiškos priemones“. Tačiau Seimo vadovė tąkart pareiškė, jog ministras dėl netinkamų raiškos priemonių turėtų atsiprašyti pats, o ne suversti atsakomybę patarėjams ar ministerijai.