Jaunimo grupuotės gąsdina žmones Kuršėnuose: įsibaiminę ne tik vaikai, bet ir mažamečius auginantys tėvai.

„Gauja žinoma, vardai ir pavardės žinomi, niekas nieko nedaro. Niekam neįdomu. Jeigu praneši, tai vis tiek jie nereaguoja į tokius dalykus. Netgi mano vaikas buvo sužalotas, buvom pareiškimą parašę, ir niekas nieko į tai“, – „LNK Žinioms“ anonimiškai pasakojo vienas gyventojas.

Manoma, kad Kuršėnuose savo santykius aiškinasi vietinių ir netoliese esančios gyvenvietės jaunuolių grupės, bet kliūva ir visai su jomis nesusijusiems asmenims.

„Ar tu priklausai grupuotei, jei ne, tai perduok linkėjimus, žodžiu, kad mes susirasim, užversim ir taip toliau“, – gaujos grasinimus perpasakojo Daugelių seniūnaitė Sandra Jakė.

Anonimiškai kalbintas gyventojas pasakojo nerimaujantis ne tik dėl vaikų saugumo.

„Ir žmona anksti į darbą eina, ir taip yra daug praeinančių žmonių. Tai čia – ne vien dėl vaikų, ir dėl visų aplinkinių“, – sakė jis.

Pasakojama, kad vien iš gretimo Tryškių miestelio į Kuršėnus keturiais automobiliais atvyksta grupė jaunuolių. Jų sutikti savo kelyje norinčių nėra. Vaikinai gąsdina ne tik savo išvaizda, bet ir rankose laikomais įrankiais.

„Būna dažniausiai su kaukėmis, bent jau pasak jaunuolių, toliau matė ginklą jaunuoliai, matė, kad tai yra su strypais, lazdomis, kastetais, peiliais“, – vardijo Daugelių seniūnaitė.

Vietiniams nejauku – esą jaunuoliai visai suįžūlėjo.

„Ką policija veikia? Tegul tvarkosi“, – teigė viena „LNK Žinių“ kalbinta pilietė.

Papildomų pajėgų skirti neplanuoja


Būtent aktyvesnių policijos veiksmų vietiniai ir pasigenda, sako, kad patruliuojančių pareigūnų Kuršėnuose per mažai.

„Esam suaugę žmonės, savo vaikus norim prižiūrėti, o jeigu čia niekas į tai nereaguoja, aš nežinau. Čia turėtų pareigūnai iš tikrųjų daugiau reaguoti turėtų gal netgi daugiau pajėgų skirti, nes nusikaltimų Kuršėnuose yra daugiau negu Šiauliuose“, – dėstė gyventojas.

Anot policijos, Kuršėnuose fiksuoti vos keli įvykiai, o tarpusavyje viešai santykius besiaiškinantys jaunuoliai pareigūnams esą gerai žinomi. Policija ramina vietinius, anot pareigūnų, nėra ko nerimauti.

Asociatyvi nuotrauka

„Kažkokių nusikalstamų grupuočių Kuršėnuose tikrai nėra. Policija dirba įprastu režimu, Kušėnų miestas tikrai yra saugus ir kažkokių papildomų pajėgų šiuo metu Kuršėnuose nėra“, – dėstė Šiaulių miesto ir rajono policijos viršininkas Eugenijus Takuševičius.

Anot jo, policija nesivadovauja gandais ir jų netiria, nors žmonės ir pasakoja apie įvairius plėšimus.

„Kažkas iš jaunuolių atiminėja daiktus iš mažamečių vaikų. Buvo atimtas ir telefonas, ir kuprinė iškraustyta, pareikalaujama namų raktų arba iš namų atnešti daiktus, pinigus“, – pasakojo S. Jakė.

Dėl visų saugumo seniūnaitė prašo gyventojų netylėti, ir įvykus bet kokiam incidentui, būtinai informuoti policiją. Tik oficialiai registruoti atvejai yra tiriami.

Visą „LNK Žinių“ reportažą žiūrėkite čia: