Politologas Linas Kojala „Žinių radijo“ laidoje „Ryto espresso“ sakė, jog konfliktui tarp patriotinių jėgų toliau plėtojantis, tai bus tik į naudą Rusijai:

„Sunku komentuoti, įvykius kai yra daug nežinomųjų. Tačiau Ukrainai dabar svarbiausia tai, kad nebūtų įtvirtintas „nepavykusios“ valstybės įvaizdis.

Prisiminkime, jog Rytų Ukrainoje vykusio konflikto metu Ukrainos nepriklausomybę gynė ne tik reguliarioji kariuomenė, bet ir savanoriai. Taigi, panašu, kad problema, integruojant tas karines grupuotes, išliks. Ir dabartiniai susirėmimai, kuriuose dalyvavo „Dešiniojo sektoriaus“ atstovai, iš tiesų kelia grėsmę Ukrainai.

Gali susidaryti įspūdis, kad Ukrainos valdžia nesugeba kontroliuoti tokių ginkluotų darinių.

Labai svarbu išspręsti šį konfliktą, kol jis dar nėra pasiekęs didesnio masto. Juo labiau, kad neramumai persikėlė į vakarinę Ukrainos dalį prie pat Vengrijos sienos.

Grėsmė yra išties didelė, ir tai matyti iš „Dešiniojo sektoriaus“ pareiškimų. Juose tvirtinama, kad „Dešinysis sektorius“ ir toliau aktyviai dalyvaus, užtikrinant taiką Ukrainoje, nors tai nėra valstybės institucija ar tarnyba, kuri tiesiogiai turėtų tai daryti.

Jeigu konfliktas tarp patriotinių jėgų toliau plėtosis, tai bus tik į naudą Rusijai. Tiesioginis Maskvos įsikišimas šiuo atveju tarsi ir nereikalingas, nes pati Ukraina gali susinaikinti iš vidaus“, - sakė L. Kojala.

Laida „Ryto espresso“ transliuojama darbo dienomis nuo 6.05 val. iki 9.00 val.