Tai, kad naktį iš antradienio į trečiadienį į Sevastopolio uoste esančius taikinius atlėkė, kaip spėjama, ukrainiečių raketos, neturėjo būti didelė strateginė staigmena rusams.

Okupuotas Krymas jau kurį laiką yra tapęs ukrainiečių dronų ir raketų taikiniu. Kartais sėkmingos, o dažniau atremiamos atakos prieš vieną svarbiausių rusams uostų Juodojoje jūroje yra nuolatinis, tikėtinas reiškinys, nes būtent čia sutelkta didžioji dalis Rusijos Juodosios jūros laivyno, dalyvaujančio agresijoje prieš Ukrainą.

Bet jei ir šį kartą rusų pareigūnai pasigyrė numušę daugelį atskriejusių raketų, teko pripažinti ir nemalonių, akivaizdžių faktų – uoste užsiliepsnojo laivų statykla, apgadinti du laivai, yra nukentėjusių žmonių. Toks lakoniškas pripažinimas – iškalbinga reakcija į tai, kas iš tikrųjų įvyko.

Juk smogta ne šiaip laivų statyklai, o apgadinti ne bet kokie laivai. Skelbiama, kad viena ar kelios raketos smogė vienam svarbiausių objektų Sevastopolyje, o užsiliepsnojo vienas povandeninis laivas ir vienas desantinis laivas. Netgi jei šie laivai ir statykla tik nežymiai apgadinti, net tokia, regis, nereikšminga žala gali atsiliepti Rusijos operacijoms artimuoju ir ilguoju laikotarpiais. O tai turės didelės įtakos ir pačiai karo eigai. Kaip tai įmanoma?

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)