S. Urniežiui sostinės policija surašė administracinio teisės pažeidimo protokolą dėl kovo 10-osios įvykių, kai apie 20.10 val. Vilniaus centre, Pilies g., jis viešoje vietoje gėrė 7 laipsnių stiprumo alų „Kunigaikštis“. Tai jau trečias toks pažeidimas per pastaruosius metus.

Į policijos komisariatą pristatytam S. Urniežiui buvo nustatytas 1,17 prom. girtumas.

Kunigaikščio administracinio teisės pažeidimo bylą ketvirtadienį išnagrinėjo Vilniaus miesto apylinkės teismo teisėjas Valerijus Paškevičius.

Į teismą atvykęs S. Urniežius neslėpė geros nuotaikos ir pareiškė, kad yra pasiryžęs apginti savo teises, nes tai jam garantuoja Lietuvos Respublikos Konstitucija. Laikydamas pagrindinį Lietuvos įstatymą vyras teisėjui citavo joje esančius žodžius: „Tauta ir kiekvienas pilietis turi teisę priešintis bet kam, kas prievarta kėsinasi į Lietuvos valstybės nepriklausomybę, teritorijos vientisumą, konstitucinę santvarką“.

Nors S. Urniežius ir negalėjo paaiškinti, kas kėsinosi į Lietuvos nepriklausomybę, tačiau tikino, jog alaus išgėrė, kai viešbutyje „Narutis“ pamatė garbų svečią iš Švedijos – tą vakarą restorane vakarieniavo Švedijos konsulas, todėl Vadovybės apsaugos departamento (VAD) pareigūnai nieko neįleido į restoraną.

Pilies g., kurioje ir įvyko incidentas, gyvenantis S. Urniežius tikino, kad Lietuvos nepriklausomybės paskelbimo dienos minėjimo išvakarėse su draugais „pracūzkiemyje“ išgėrė, o paskui ėjo namo.

„Mačiau, kaip garbingi ponai rinkosi į „Narutį“ – paskaičiavau, kiek barmenai į restoraną neša vyno dėžių – spėjau suskaičiuoti vienuolika, sakė, dar ir daugiau atneš, nes bus švenčiama Kovo 11-oji, – sakė kunigaikštis. – Tuo metu prie manęs priėjo jauna graži policininkė ir paprašė kartu pasivaikščioti. Ir nuvedė į policijos automobilį, o paskui išvežė į 3 policijos komisariatą“.

Tuo metu policijos pareigūnai Živilė Stanulevičiūtė ir Vladas Romaška, tą vakarą gavę specialią užduotį patruliuoti prie „Naručio“ viešbučio, teisme aiškino, kad S. Urniežius alų gėrė iš plastikinio butelio, kai jo VAD pareigūnai neįleido į vidų.

„Esu jį sulaikiusi ne kartą, paskutinį kartą jis buvo prie Prezidentūros“, – sakė Ž. Stanulevičiūtė.

„Taip, išgėriau, nes visus gerbiau ir pasveikinau su Kovo 11-ąja“, – išgirdęs pareigūnų pasakojimą sakė S. Urniežius.

Jis piktinosi, kad į Pilies g. kasdien plūsta būriai girtuoklių – esą prisigėrę jie neleidžia ramiai gyventi.

„Man jau sunku gyventi nepriklausomoje Lietuvoje, mano gatvėje visi geria, groja, o ką aš galiu padaryti – neisiu ir nesakysiu, kad vaikai to ar ano nedarykime, – teisėjui aiškino kunigaikštis. – Esu nusipelnęs Lietuvos mokytojas ir man labai skaudu dėl to, kas vyksta“.

Vyras sakė, kad dėl girtuokliavimo Pilies g. kreipėsi net į šalies prezidentę. „Štai, ji man ir laišką parašė“, - rodydamas Prezidentūros kanceliarijos atstovės raštą teisme gyrėsi kunigaikštis.

S. Urniežius teismo prašė atsižvelgti į jo sunkią materialinę padėtį ir skirti kuo mažesnę baudą. Kokia nuobauda jam bus skirta, teisėjas žada paskelbti penktadienį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (219)