„Buvo aptarti du scenarijai: vienas kelias – surasti patyrusį kandidatą, kuris imtųsi reikiamų pokyčių iki ateinančių rinkimų į ekonomikos ir inovacijų ministro postą, antras variantas – galvoti apie tam tikrą ministerijų pertvarką ir galvoti apie Ekonomikos ir inovacijų ministerijos, Energetikos ministerijos ir dalies Aplinkos ministerijos funkcijų perkėlimą į naują ministeriją“, – „Žinių radijo“ laidoje kalbėjo S. Krėpšta.

Prezidento patarėjas akcentuoja, kad siekis nėra prijungti visą Aplinkos ministeriją, pasak S. Krėpštos, būtų tik perimamos ministerijos funkcijos, susijusios su klimato kaita.

„Čia klaba eitų ne apie visas Aplinkos ministerijos funkcijas, bet apie tas funkcijas, kurios yra susijusios su klimato kaita. Tai nauja, svarbi tema tiek Europoje, tiek ir Lietuvoje ir būtent ši konkreti funkcija galėtų būti integruojama į naują ministeriją“, – kalbėjo S. Krėpšta.

„Dabar Vyriausybė yra pasirengusi susidėlioti savo siūlymus ir pateikti ar visgi bus einama pirmuoju keliu ir ieškoma naujo kandidato ar kandidatės, ar bus teikiami pasiūlymai dėl ministerijų optimizavimo“, – pridūrė šalies vadovo patarėjas.

Visgi S. Krėpšta akcentuoja, kad prieš priimant sprendimą reikia detaliau išanalizuoti ministerijų funkcijas.

„Prieš sujungimą turi būti atlikta detalesnė studija ir detaliau išanalizuotos visos funkcijos. Galbūt yra ir dar daugiau persidengiančių ar papildančių funkcijų, kurios galėtų būti sujungtos tam, kad tas sujungimas duotų efektyvumo, optimizuotų veiklą, sutelktų resursus ir sutaupytų viešuosius išteklius“, – S. Krėpšta.

ELTA primena, kad prezidentas vasario 12 d. nesutiko skirti Luko Savicko į ekonomikos ir inovacijų ministrus.

Komentuodamas Prezidentūros verdiktą, premjeras S. Skvernelis užsiminė, kad atsisakymą į ministrus skirti L. Savicką supranta kaip Prezidentūros reakciją į valdančiųjų ir prezidento nesutarimus dėl susisiekimo ministro Jaroslavo Narkevičiaus.