Daliai Seimo narių elektroniniu paštu išsiųsta žinutė pavadinta „Olga Karač“.

Apie Baltarusijos aktyvistę O. Karač žiniasklaida ūžė vasaros pabaigoje. Tuomet paaiškėjo, kad Migracijos departamentas organizacijos „Mūsų namai“ įkūrėjai atsisakė suteikti prieglobstį Lietuvoje.

Priežastis – Valstybės saugumo departamento vertinimas, kad ji kelia grėsmę šalies nacionaliniam saugumui. Buvo paviešinta, kad VSD turi informacijos apie jos bendradarbiavimą su Rusijos žvalgyba.

Grasino ir šeimoms

„Mums tapo žinoma, kad jūs priėmėte sprendimą nesuteikti politinio prieglobsčio mūsų vadovei ir baltarusių žmogaus teisių gynėjai Olgai Karač“, – rusų kalba rašoma Seimo nariams adresuotoje žinutėje.

Laiške dėstoma, esą toks sprendimas buvo priimtas dėl to, kad O. Karač 2021 metais ėmė interviu iš dabar jau mirusio rusų radikalo Vladimiro Žirinovskio – šį argumentą, kodėl nesuteiktas prieglobstis, ne kartą minėjo pati O. Karač.

„Tuo metu, kai mes jau pusantrų metų giname Europos Sąjungos suverenitetą, jūs savo veiksmais griaunate visą tai, kas buvo taip sunkiai kuriama. Todėl mes skubame jums pranešti, kad jeigu dėl O. Karač nebus priimtas kitoks sprendimas, mes imsimės radikalių metodų, nukreiptų į jus ir jūsų šeimas“, – rašoma Seimo nariams.

Žinutę pasirašo batalionas „Terror“.

Kasčiūnas: sprendimas buvo teisingas


NSGK pirmininkas L. Kasčiūnas Delfi sakė, jog tokios žinutės rodo tai, kad sprendimas dėl O. Karač buvo teisingas.

„Seimo narius ginsime kaip ir kiekvieną Lietuvos pilietį“, – kalbėjo parlamentaras, šiuos laiškus persiuntęs tarnyboms.

Olga Karač

Įdomu tai, kad O. Karač įkurtos organizacijos „Mūsų namai“ puslapyje prieš kiek mažiau nei mėnesį rašyta apie baltarusių propagandos sukurtą filmą, kuriame ji esą apkaltinta sukūrusi ir finansavusi pulką „Terror“ – baltarusių savanorių, kovojančių už Ukrainą, diviziją, „kurios didžioji dauguma yra dešinieji ir daug jų kilę iš garsiojo „Azov“.

„Pirmiausia pradėkime nuo to, kad „Terror“ nėra net artimas pulkui. Tie vaikinai save vadina „batalionu“, bet, būkime atviri, dalyvaujančių savanorių skaičiaus nepakanka net batalionui. Vis dėlto pavojus baimės akimis visada atrodo didesnis, todėl propaganda „pagimdė“ taikdarės Olgos Karač sukurtą pulką „Terror“ ir juo gąsdina taikius Baltarusijos gyventojus. Ir dar: apskritai, batalionas „Teroras“ ir Olga Karač, labai diplomatiškai tariant, labai atsargiai žiūri vienas į kitą ir to neslepia. Įskaitant ir viešas diskusijas“, – rašoma rugpjūčio 30 dieną „Mūsų namų“ svetainėje patalpintame pranešime spaudai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)