Pirmadienį, po 19 valandos vakaro 82 metų pensininkas buvo rastas kruvinas savo namų kieme, o išvežtas į Panevėžio ligoninę, maždaug po poros valandų mirė. Vienintelė versija – žmogžudystė.

Suprantama, kodėl kaimynai nieko apie šį įvykį nežino, aplink – miškai, trobos toli išsibarsčiusios.

Buku, kietu daiktu – tai gali būti panašu ir į pagalį, ir į kirvį pensininką, kaip įtariama, užmušė kito kaimyno sūnus. Kuris pas tėvą nuolat negyveno.

Nepatvirtintais duomenimis, įtariamasis pats paskambino pagalbos telefonu teigdamas, kad neva radęs kieme kraujo klane gulintį žmogų.

„Girdėjau dar prieš dvi dienas, kad jis kalė kažką su plaktuku. O šitokių naujienų aš nežinojau“, – stebėjosi kaimynas Armandas, kuris buvo itin nustebintas šios žinios apie visai šalia įvykdytą žmogžudystę.

Policiją iškvietęs 32 metų įtariamasis buvo girtas, jis buvo sulaikytas nusikaltimo vietoje kaip pagrindinis įtariamasis.

Nužudytas, pasak kaimynų, skundų buvo išsakęs.

„Sakė, kad kažkada iš jo pensiją buvo atėmę kažkokie girti žmonės“, – pasakojo kaimynas.

Nužudytasis buvo labai uždaras žmogus, esą niekam į akis nelindo, pagalbos neprašė.

„Vienišas, kai brolis mirė, tai jis vienas ten ir buvo“, – pasakojo kitas kaimynas Aloyzas.

Pareigūnai kol kas apklausos detalių su įtariamuoju neviešina. Bus sprendžiama, kad 32 metų Biržų rajono gyventoją suimti. Jauno vyro kriminalinėje biografijoje – įspūdingi skaičiai.

Maždaug 130 kartų baustas administracine tvarka, teistas devynis kartus, 6 iš jų – dėl smurtinių nusikaltimų, du dėl vagysčių.

Visą LNK žinių reportažą žiūrėkite čia: