„Socialdemokratams krenta valdžia į rankas ir jie sudarinės koaliciją kartu su S. Skverneliu (Demokratų sąjunga „Vardan Lietuvos“, kuriai vadovauja Saulius Skvernelis – Delfi), galbūt prisidės dar kas nors, gal ponas R. Karbauskis (Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga, jos vadovas Ramūnas Karbauskis – Delfi). Iš esmės tai ganėtinai sisteminės politinės grupės ir aš tame nematyčiau jokio didelio skirtumo, ar kažkokių esminių permainų politikoje“, – pirmadienį nuotoliu dalyvaudamas laidoje „Delfi diena“ kalbėjo politologas B. Ivanovas.

Konservatoriai, reaguodami į prastus reitingus, jo nuomone, imsis veiksmų, o jų esą reikėtų imtis jau dabar:

„Konservatoriai – o čia klausimas, ar jie bus tiesiog pasodinti kelioms kadencijoms ant atsarginių suolelio, ar tiesiog jų laukia rimti pokyčiai, rebrandingas, arba performatavimas kažkoks. Nes tai iš tikrųjų yra beprecedentė Lietuvoje istorija, su tokiais antireitingais ir vertinimais mes tokių politinių jėgų dar neturėjome, čia yra fenomenalu. Mes matysim naujų situacijų, tam tikrus sprendimus, kokie ji bus, nežinau.“

O tai, kad konservatorių partija dabar nesikeičia, B. Ivanovo nuomone, tai smarkiai jai kenkia.

Bernaras Ivanovas

„Nuo seniausiai reikėjo keisti vadovybę, bet jie tiesiog laikosi iki paskutinio ir tokiu būdu, nustatydami savo interesus aukščiau partijos interesų, ir netgi Vyriausybės, daro didelę žalą“, – dėstė jis.

Ruduo, pasak pašnekovo, bus lemtingas ir svarbus, nes tuomet esą atsiskleis visų finansinių, ekonominių sprendimų, ar nepriimtų sprendimų, padariniai bei taip pat atsispindės reitinguose.

„Dar, aš manau, čia toli gražu jiems ne pabaiga, dar laukia labai daug įdomių dalykų“, – pabrėžė B. Ivanovas.

Kalbėdamas apie premjerės Ingridos Šimonytės vertinimą, jis pažymėjo, kad šis „antireitingas“ labai didelis.

„Kai tavo antireitingas viršija du trečdalius, arba priartėja prie to – arti 60 proc. ar daugiau, tai tavo teigiamo reitingo svyravimai nelemia nieko“, – dėstė B. Ivanovas ir pridūrė, kad didelį „antireitingą“ taip pat turi konservatorių lyderis, užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis, Laisvės partijos pirmininkė, ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė.

Remiantis Delfi užsakymu birželio 19–28 dienomis bendrovės „Spinter tyrimai“ atliktos visuomenės apklausos duomenimis, galima sakyti, kad rinkėjai atleido pasitraukti norėjusiai Vyriausybei, tačiau ne valdantiesiems konservatoriams ir premjerei I. Šimonytei.

Plačiau apie naujausius partijų ir politikų reitingus skaitykite čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)