Konservatoriai teigia, kad dėl premjeras piktnaudžiauja padėtimi asmeninei naudai gauti bei kels klausimą apie politinę atsakomybę dėl jo paskirto ministro J. Narkevičiaus veiksmų.

Konservatorė Monika Navickienė trečiadienio vakarą žurnalistams sakė, kad jau laikas kalbėti apie pirmalaikius rinkimus.

„Matydami ir diskutuodami, kad Lietuvoje yra didžiulis patikimos ir skaidrios valdžios poreikis, matome, kad ši Vyriausybė ir valdžia negali tokio poreikio atliepti. (…) Mūsų tauta yra susipriešinusi, o standartas yra nuleistas taip žemai, kad mes manome, jog reikalinga visos Vyriausybės atsakomybė, premjero atsakomybė lygiai taip pat. Vienas iš scenarijų – svarstyti išankstinių rinkimų galimybę jau dabar“, – sakė konservatorė M. Navickienė.

„Dabar svarbiausia yra sulaukti premjero S. Skvernelio komentaro dėl kelio. (…) Tai į šitą mes kol kas premjero komentaro nematėme, to laukiame. Manome, kad po premjero komentaro, kaip jis vertina visą šitą, kaip aš pavadinčiau, Vyriausybės krizę, turėtume svarstyti sekančius žingsnius“, – kalbėjo politikė.

Gediminas Kirkilas, Juozas Bernatonis, Jaroslavas Narkevičius, Saulius Skvernelis

Jos teigimu, ji nenori kalbėti apie interpeliaciją J. Narkevičiui. Jos teigimu, ministras jau yra „vakar diena“.

„Interpeliacija čia nepadėtų. (…) Ministras jau turi būti atsistatydinęs“, – sakė ji.

„Mes priėmėme prezidiumo nutarimą, kad atsakomybė turi būti platesnė, ją turi prisiimti visa Vyriausybė, premjeras taip pat. Bei svarstyti išankstinių rinkimų scenarijų“, – kalbėjo M. Navickienė.

Politikė teigė, kad dabar bus laukiama premjero atsakymų, o tada ir sprendžiama dėl veiksmų „įjungti“ pirmalaikių rinkimų mechanizmą. Ji sakė, kad tai galėtų padaryti visa opozicija.

Nemalonumai

DELFI primena, kad antradienį naujienų portalas 15min.lt pranešė, kad premjeras S. Skvernelis už valstybines lėšas remontuoja kelią šalia savo namų. Vyriausybės atstovai teigia, kad sprendimas buvo priimtas, tačiau premjeras tikrai nežinojo, kad konkrečiai kalbama apie prie namų esančią gatvę.

O šios Vyriausybės susisiekimo ministras J. Narkevičius vis pakliūna į žiniasklaidos dėmesio centrą.

Visuomenėje pasipiktinimo susilaukė ministro sprendimas spalio pabaigoje atleisti „Lietuvos pašto“ valdybą, ažiotažas kilo ir po to, kai „15 min.lt“ pasirodė informacija, jog komandiruotės Abu Dabyje metu ministras už vakarienę nemokėjo iš jo komandiruotei skirtų pinigų, bet pasinaudojo ministerijai pavaldžių įmonių lėšomis.

Gabrielius Landsbergis

Praėjusią savaitę portalas „15min.lt“ taip pat paskelbė, kad J. Narkevičiui, kaip Seimo nariui, skirtame bute Seimo viešbutyje gyvena jo dukra Karolina Narkevič.

Šią savaitę LRT radijas paskelbė turįs informacijos, kad, naudodamasis nemokamomis Seimo viešbučio paslaugomis, susisiekimo ministras su žmona visgi užsiima ir butų nuoma sostinėje.
Galiausiai LNK laida KK2 gavo net kelis pranešimus, kad Trakų rajone, Gilūšio ežere, ministras taip pat galimai vykdė neteisėtą žvejybą, brakonieriavimą.

Ministras atšauna, kad visi šie veiksmai yra suderinti keršto veiksmai dėl jo sprendimo paleisti „Lietuvos pašto“ valdybą.