Opozicija taip pat stebisi, kad už biudžetą tiesiogiai atsakingas politikas poilsiauti susiruošė kaip tik tada, kai parlamentas ruošiasi biudžeto svarstymui.

Nei B. Bradauskas, nei socdemų frakcijos seniūnė Irena Šiaulienė čia tragedijos nemato.

A. Kubilius: B. Bradauskas į savo darbą žiūri pro pirštus

Į vieną turtingiausių pasaulio valstybių B. Bradauskas išsiruošė tuoj po to, kai Seimo sesijoje padaryta poros savaičių pertrauka. Pertraukos tikslas – kitų metų biudžeto, už kurio formavimą tiesiogiai atsakingas B. Bradausko vadovaujamas komitetas, svarstymai.

Opozicijos lyderis Andrius Kubilius DELFI teigė B. Bradausko kelionę vertinantis kaip aplaidumo požymį.

„Kritiškai vertinau jau kai Seimo valdyboje turėjome svarstyti jo asmeninį prašymą (dėl kelionės – DELFI). Formaliai jis nieko nepažeidžia – kai Seimas nedirba, atrodytų, kad galima ir prašytis tokių asmeninių atostogų. Bet Seime nevyksta tik plenariniai posėdžiai, o Seimas turi labai intensyviai dirbti su kitų metų biudžetu. Ir, deja, Biudžeto ir finansų komiteto pirmininkui atrodo, kad tai yra geras laikas paatostogauti. Ką čia bepridursi. (...) Tai rodo žmogaus požiūrį į savo, kaip komiteto pirmininko, atsakomybę. Sakyčiau, kad žiūrima pro pirštus“, - sakė A. Kubilius.

Analogiškos nuomonės laikosi ir Liberalų sąjūdžio frakcijos seniūno pavaduotojas Gintaras Steponavičius.

„Galima pasidžiaugti, kad šiandien, B. Bradauskui nesant, filmas buvo demonstruojamas COSAC (Europos Sąjungos reikalų parlamentinių komitetų konferencijos – DELFI) susitikime Seime“, - DELFI teigė G. Steponavičius.

Vis dėlto jis kritikavo ne vien B. Bradauską – esą visa koalicija nepersidirba planuodama kitų metų šalies iždą. „Savotiškai atrodo visos koalicijos laikysena, kai šią savaitę faktiškai komitetai neposėdžiauja. Nors, atrodo, būtų tinkama proga kalbėti apie pakankamai fundamentalius dalykus. O B. Bradausko asmenyje – nei lyderystės, nei atsakomybės, nei savivokos, kokio komiteto jis yra vadovas“, - ironizavo liberalas.

Socdemai problemos nemato

Jungtiniuose Arabų Emyratuose viešintis B. Bradauskas DELFI teigė nepadaręs nieko bloga. Esą jo vadovaujamas komitetas į darbus kibs tik kitą savaitę.

„Dabar niekas nevyksta. Iki lapkričio 5 d. mums turi pateikti visi pasiūlymus: visi komitetai, visi Seimo nariai, juridiniai asmenys ir t.t. Iki lapkričio 5 d. nėra jokių posėdžių, o aš lapkričio 4 d. grįšiu“, - situacijos nedramatizavo B. Bradauskas.

Partietį gina ir socialdemokratų frakcijos Seime vadovė I. Šiaulienė.

„Jis yra gavęs leidimą iš Seimo valdybos, o dabar posėdžiai nevyksta. Yra tarpas šiuo metu. Kaip Biudžeto komiteto pirmininkas, jis viską yra padaręs, sutvarkęs“, - teigė I. Šiaulienė.

Pasiruošė klibinti B. Bradausko kėdę

Pirmadienį Seime įregistruotas nutarimo projektas, kuriam pritarus B. Bradauskas būtų atstatydintas iš komiteto vadovo pareigų.

Siūlymą atstatydinti B. Bradauską pateikė trys konservatoriai: opozicijos lyderis A. Kubilius, vienas frakcijos vadovų Jurgis Razma bei buvusi krašto apsaugos ministrė Rasa Juknevičienė. Sykiu pateikta ir 40 šią iniciatyvą palaikančių Seimo narių parašų: prieš B. Bradauską susivienijo konservatoriai, liberalai ir Mišrios Seimo narių grupės parlamentarai.

Opozicijos nemalonę B. Bradauskas užsitraukė reikalavimu diplomatiniame renginyje nerodyti filmo apie Sausio 13-ąją – taip socdemas teigė siekiantis išvengti konfrontacijos su Rusijos ambasada. Vėliau politikas taip pat pareiškė manantis, kad šiame filme nepakankamai atspindėtas socdemų patriarcho Algirdo Brazausko vaidmuo atkuriant Lietuvos nepriklausomybę. Dėl šių pareiškimų socdemai atsiribojo nuo B. Bradausko, o pats Seimo milijonierius neslėpė pasijutęs išduotas.

Tiesa, balsavimas dėl B. Bradausko atleidimo iš posto neturėtų vykti jam už akių. Šią savaitę Seimas neposėdžiauja. Bandymą išversti socdemą iš kėdės konservatoriai siekia surengti lapkričio 7-ąją. Ironiška, tačiau tądien minimos Spalio revoliucijos, padėjusios pamatus Sovietų Sąjungos sukūrimui, metinės.

Šiuo metu B. Bradauskas su žmona vieši Jungtiniuose Arabų Emyratuose. Politikas grįžti ketina po savaitės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (257)