Konservatoriams tokių įtarimų sukėlė "Valstiečių laikraščio" publikacija pavadinimu "Medžiotojai gali tapti Tėvynės gynėjais", kurioje pasakoja apie J.Oleko pomėgį medžioti. Straipsnis iliustruotas socialdemokrato nuotrauka.

"Atsižvelgiant į tai, kad J.Olekas yra Lietuvos socialdemokratų partijos iškeltas kandidatas Seimo rinkimuose Suvalkijos rinkimų apygardoje, manytina, kad toks pristatomasis straipsnis apie J.Oleko pomėgį medžioti politinės kampanijos laikotarpiu gali būti laikomas politine reklama", - rašoma konservatorių atstovės VRK Robertos Firavičiūtės rašte komisijai.

Ji pastebi, jog minėtas straipsnis nebuvo pažymėtas kaip politinė reklama, todėl daro išvadą, jog jo publikavimas gali būti laikomas paslėpta politinė reklama.

Lietuvos socialdemokratų partijos informacijos centro vadovas Gediminas Kirkilas tokį konservatorių žingsnį vadina "smulkiu kerštavimu".

"Nematau ten jokių paslėptos reklamos požymių, o konservatoriai tokiu kreipimusi tiesiog smulkiai kerštauja, nes anksčiau buvo mūsų kreipimasis dėl ministro pirmininko", - BNS situacija komentavo G.Kirkilas.

LSDP anksčiau Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų pirmininką Andrių Kubilių apkaltino rinkimų kampanijos metu piktnaudžiaujant tarnybine padėtimi. Socialdemokratams užkliuvo tradicinis premjero žygis dviračiais, šiemet plačiai aprašytas ir parodytas žiniasklaidoje.

"Premjero žygio smulkmenas, netgi gumbus ir mėlynes smulkiai aprašo ir parodo žiniasklaida, netgi nacionalinis transliuotojas, o tai nėra teisinga kitų rinkiminės kampanijos dalyvių atžvilgiu, nes visi puikiai žino, kiek kainuoja sekundė televizijos eterio ar reklaminio ploto kvadratinis centimetras respublikinėje žiniasklaidoje", - tuomet piktinosi socialdemokratai.

Seimo rinkimai vyks spalio 14 dieną.