Palaikymo koncertas tapo atsisveikinimo vakaru

Dirbęs su daugybe šalies atlikėjų T. Dobrovolskis sulaukė kolegų palaikymo paskutinėmis savo gyvenimo valandomis.

Surengti paramos koncertą muzikantai nusprendė norėdami padėti kompozitoriaus artimiesiems padengti gydymo išlaidas. Buvo rengiamas Tomo paramos koncertas, kuris, susiklosčius baisiausiam scenarijui, tapo jo atminimo vakaru.

Tačiau antradienį užgesus garsaus muziko gyvybei, koncertas nebuvo atšauktas. Muzikantai savo dainas nusprendė skirti garsaus kompozitoriaus atminimui. 

Ketvirtadienį surengtame atsisveikinimo koncerte taip pat buvo renkamos lėšos padėti be šeimos maitintojo likusiai T. Dobrovolskio šeimai.

Labdaros koncerte surinktos lėšos bus skirtos velionio šeimai. Tomo našlė Akvilė augina du vaikus, šeima buvo paėmusi banko paskolą būstui.

Atminimo-paramos koncerte pasirodo grupės „Bix“, „Biplan“, „Žalvarinis“, „Saulės Broliai“, „4Fun“, „Gin’Gas“, „The Road Band“, atlikėjai Andrius Mamontovas, Neda Malūnavičiūtė, Jeronimas Milius ir Feliksas Zakrevskis, Olegas Ditkovskis, Markas Palubenka, Andrius Kulikauskas ir Justė Kazakevičiūtė, Arkadijus Gotesmanas ir kt.

Su daugeliu šių muzikantų T. Dobrovolskį siejo kūrybiniai ryšiai.

Kolegos sunkiai išgyvena netektį

Tragiškai muzikos bendruomenę palikusio kompozitoriaus kolegos skausmingai išgyvena visą Lietuvą sukrėtusią netektį.

„Skaudžiausia mums – muzikantams, kūrėjams – smurtas, nes mes iš prigimties esame pacifistai. O amžiną atilsį Tomas buvo pats didžiausias pacifistas, nuostabaus gėrio žmogus. Jis skruzdėlės negalėtų nuskriausti – jis galėtų jai pagroti, - kalbėjo Saulius Urbonavičius-Samas. – Ir kai brutali jėga atima iš mūsų tokį žmogų, tai yra baisu. Mes niekaip netoleruojame jokio smurto, o toks protrūkis išvis yra nesuvokiamas.“

„Koncerto misija labai paprasta. Pagerbti žuvusį ir pagelbėti jo šeimai finansiškai. Jiems tokioje situacijoje reikalinga visokeriopa parama. Džiaugiuosi, kad muzikinė bendruomenė šioje vietoje yra jautriai atsiliepianti į skaudų įvykį“, - teigė atminimo vakare pasirodęs A. Mamontovas.

Žinomas atlikėjas scenoje ragino aukoti ir padėti T. Dobrovolskio šeimai.

„Jeigu čia atėjote, vadinasi, jums tai svarbu ir nepamiršote“, - sakė sausakimšame „Lofte“ savo dainomis su kompozitoriumi atsisveikinęs A. Mamontovas.

Koncerto atokiau klausėsi ir velionio žmona A. Dobrovolskė.

T. Dobrovolskis dalyvavo įvairiuose džiazo, elektroakustinės improvizacinės, eksperimentinės, akademinės muzikos, taip pat šokio, teatro ir kino projektuose. Jis buvo vienas iš Lietuvos džiazo federacijos įkūrėjų.

Velionis ketvirtadienio vakarą pašarvotas sostinės laidojimo namuose „Nutrūkusi styga“. Atsisveikinti su kompozitoriumi pirmieji atėjo jo šeimos nariai, giminės ir bičiuliai. Kai kurie T. Dobrovolskį pažinoję žmonės prieš koncertą su baltu gėlės žiedu pirmiausiai užsuko į laidojimo namus.