Galima pastebėti, kad prie Lietuvos šiomis dienomis yra priartėjusi aukšto slėgio sritis – dėl to Lietuvoje dar gana šilta ir gražu.

„Rugsėjis numatomas vienu laipsniu šiltesnis, nei turėtų būti. Rugsėjo vidutinė temperatūra yra 11,9 laipsnių šilumos, tad vidutiniškai turėsime apie 13 laipsnių vidutinę mėnesio temperatūrą. Kritulių turėsime mažiau. Rugsėjis turėtų būti sausas“, – prognozuoja laidos pašnekovė.

Jos teigimu, visas ruduo numatomas šiltesnis, nei yra įprasta. „Žinoma, kaip visada, ruduo bus permainingas, nes ruduo, kaip ir visi kiti metų laikai, turi pas mus nustebinti kuo nors“, – kalba Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos Klimatologijos skyriaus vedėja.

Atkreipiamas dėmesys, kad rugsėjo naktys bus labai vėsios. „Dar labai tos [vėsos] nesinorėtų, nes dienomis šildo saulutė, tad norėtųsi, kad ir naktys būtų šiltos. Šiltomis naktimis galės džiaugtis tik pajūrio gyventojai, o visur kitur naktys vėsta – tai rodo, kad artėja ruduo“, – konstatuoja A. Galvonaitė.

Kitas rudens palydovas ­– rūkai. Jie suboluos daugelyje vietų, dėl to ypač atidūs turi būti vairuotojai: rudens rūkai, perspėja klimatologė, yra tirštesni, platesni, jie užima daugiau vietos.