„Puse metų pažaidęs su Vilniumi ir miestiečiais meras pareiškė norintis išeiti į Seimą. Kas naujas žaidėjas – R. Paksas? E. Lementauskas? A. Butkevičius?“, - spaudos konferencijoje klausė konservatorių frakcijos seniūnas Kęstutis Masiulis.

Jis rėmėsi praėjusią savaitę J. Imbraso ištartais žodžiais, kad jis mąsto apie dalyvavimą Seimo rinkimuose.

Be to, anot K. Masiulio, sostinės meras J. Imbrasas kiekvieną rytą lankosi R. Pakso namuose. Todėl opozicija daro prielaidą, kad realus Vilniaus vadovas ir šiuo metu yra R. Paksas.

Konservatoriai įsitikinę, kad R. Pakso kandidatūrai į Vilniaus mero postą pritartų ir dabartinė valdančiosios koalicijos partnerė Liberalų sąjūdžio frakcija. „Skandalai, kurie lydi Liberalų sąjūdį rodo, kad jie palaiko koaliciją vedami tik savo interesų, todėl gali reanimuoti ir R. Paksą“, - kalbėjo konservatorius Gediminas Švilpa.

Opozicinė frakcija žadėjo nelaukti Seimo rinkimų ir imtis veiksmų, kad valdančioji sostinės koalicija pasikeistų dar iki kitų metų rudens.

„Parvažiavęs namo būtinai paklausiu žmonos, ar man yra pagrindo pavyduliauti“, - DELFI paklaustas apie rytinius J. Imbraso vizitus teigė R. Paksas. Jis neneigė, kad su savo pavaduotoju partijoje aptarinėja politinius įvykius ir reikalus Vilniaus savivaldybėje, tačiau patikino, jog „dar nėra aiškaus sprendimo dėl J. Imbraso ar E. Lementausko dalyvavimo Seimo rinkimuose“.

Anot R. Pakso, sprendimas partijoje bus priimtas iki šv. Kalėdų.

„Dėl J. Imbraso spaudos konferencijos, man atrodo, tai buvo lapsus linguae (lot. – kalbos klaida) arba greičiau išprovokuotas dalykas, kai norima pateikiama kaip faktas, - aiškino partijos Tvarka ir teisingumas lyderis. - Man atrodo, kad žmonės, kurie atėjo dirbti miestui, neturėtų eiti į parlamentą“.

Paklaustas, ar pats pretenduotų užimti Vilniaus mero postą, jei dabartinis miesto vadovas vis dėl to iškeistų jį į Seimo nario kėdę, R. Paksas teigė niekada nesakąs „ne“.