„Vaizdžiai tariant, jei yra voratinklis, tai jį numezgė kas? Voras. Pabandykime pasvarstyti, kas gi tas „voras“, kuris snaudžia šešėlyje“, - ketvirtadienį pareiškė K. Masiulis.

Kas yra voras?

Jo teigimu, gali būti du kanalai ar įtakos svertų šaltiniai, kurie „ėmėsi megzti tą tinklą“: vienas politinis, kitas - ekonominis.

Pirmojo „voro“ K. Masiulis siūlo ieškoti TT vadovybėje.

„Sunku patikėti, kad Evaldas Lementauskas veikė vienasmeniškai, kad žmogus, kurį „paksininkai“ vis dar vadina prezidentu, yra niekuo dėtas, kad meras yra nieko dėtas, - savo įžvalgomis dalijosi konservatorius. - Dviejų advokatų (ginančių E. Lementauską - DELFI) valandos kaina yra didesnė, nei vicemero savaitės atlyginimas, todėl darau prielaidą, kad ginamas ne tik jis, ginami ir aukštesni partijos veikėjai“.

Antrasis „voras“, anot K. Masiulio, tūno įmonių grupėje „Rubicon group“.

„G. Kazakas siekė suburti lobistinę frakciją, be kurios neišsiverstų nei viena pusė. Kas yra šių superklijų šeimininkas. Ieškodami atsakymo, turime pažiūrėti, kur jis dirba, kokie yra jo asmeniniai ryšiai“, - dėstė K. Masiulis.

Savo situacijos analizę profesorius baigė išvada, kad miestui reikalingi pirmalaikiai savivaldos rinkimai.

Neteisybė, nesąmonės

Vilniaus meras Juozas Imbrasas K. Masiulio įžvalgas pavadino „visiška neteisybe“.

„Jūs paklausinėkite vilniečių, kaip jie vertina sukeltą triukšmą - jo tikslas buvo, kad mūsų partijos reitingai, kurie yra patys aukščiausi, nukristų. Kodėl bijoma tos partijos, tegul atsako tie, kurie taip daro, - savą skandalo versiją išdėstė meras. - Aš nieko nežinojau, tokiais darbais niekada neužsiėmiau ir kitų neskatinau. Tokie darbai buvo daromi anoje kadencijoje. Teismai dar nesibaigė, o buvęs meras nuteistas“.

J. Imbrasas pripažino, kad įmonių grupė „Rubicon group“ turi verslo interesų mieste - valdo miesto šilumos ūkį: „Mes jų interesus matome, kaip ir didelius apetitus, tačiau sakome: uždirbkite milijonus dalyvaudami versle, konkuruodami, bet ne vilniečių sąskaita“.

Įmonių grupės „Rubicon group“ Komunikacijos departamento direktorius Nerijus Mikalajūnas K. Masiulio įžvalgas DELFI pakomentavo dviem žodžiais: „Nesąmonių nekomentuojame“.