Aiškinantis galimas psichologinio smurto visų įstaigoje dirbančių darbuotojų atžvilgiu apraiškas, 2023-12-20 – 2024-01-04 įstaigos darbuotojams internetu Darbo inspekcija pateikė anonimines anketas, prašant atsakyti į klausimus apie psichologinį mikroklimatą darbovietėje. Apklausoje dalyvavo 56,2 proc. (265 iš 471) įstaigos darbuotojų, rodo „Delfi“ gautas dokumentas.

„Išanalizavus gautus anoniminių anketų apklausos rezultatus, darytina išvada, kad bendroji situacija dėl psichologinės atmosferos įstaigoje nėra pakankamai gera. 65,7 proc. apklaustų darbuotojų nurodė, kad darbo aplinkoje patiria įtampą ir stresą, kuriuos sieja su darbo krūviu, netinkamu darbo organizavimu ir darbo apmokėjimo sistema.

Dalis darbuotojų stresą darbe sieja su vadovų ir kolegų elgesiu bei netinkamu bendravimu. Pažymėtina, kad 18,5 proc. respondentų nurodė, kad per kalendorinius metus savo atžvilgiu darbo aplinkoje patyrė psichologinį smurtą iš vicemerų, tiesioginių vadovų bei kolegų. Smurtas pasireiškė nepagarbiu bendravimu, pakeltu tonu, žeminimu / įžeidinėjimu, ignoravimu, apkalbomis, tačiau dėl patiriamo smurto pagalbos kreipėsi tik nedidelė dalis (6,4 proc.) respondentų, iš jų beveik pusė nurodė, kad problema nebuvo sprendžiama.

Didžioji dalis darbuotojų (86,6 proc.) negalėjo įvardinti asmens, į kurį galima kreiptis įstaigoje patyrus psichologinį smurtą“, – rašoma Darbo inspekcijos dokumente.

Vadovybė sako, kad jų durys visada atviros

Klaipėdos miesto meras Arvydas Vaitkus teigė nesulaukęs nei vieno darbuotojo nusiskundimo.

„Beprasidedantys rinkimai, verčia intrigantus kurti istorijas. Yra tokių, kurie yra labai nepatenkinti, kad nauja miesto valdžia sparčiai žengia užsibrėžtų tikslų keliu ir tai žmonės pastebi bei gerbia“, – per savo viešųjų ryšių atstovus poziciją perdavė A. Vaitkus.

Klaipėdos miesto vicemerė V. Raugelė irgi negalėjo vertinti nusiskundimų, ir tikino, kad jos durys darbuotojams visada atviros.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (29)