Vyras pasakoja, kad iš pradžių blogai pasijuto maudytis nuėjusi dukra. Paskui svaigti galva bei temti akyse pradėjo ir vyrui. Pasakojo, kad keturiolikmetė dukra nualpo, tad buvo atverti langai, septynerių sūnų pradėjo pykinti, o žmonai sutriko koordinacija.

Atvykęs greitosios ekipažas suprato, kad vienas nesusidoros, talkon pasikvietė dar tris kolegų mašinas. Buto savininkas sako tematęs, kaip medikai išveža sąmonės netekusį sūnų. Visa šeima atsidūrė ligoninėse, abu vaikai – Vaikų ligoninėje. Septynmetis – reanimacijoje.

„Vienas vaikas, kuris pateko į reanimacijos skyrių, septynių metukų amžiaus, jau buvo atgavęs sąmonę. Pagal greitosios pasakojimą, jis atgavo sąmonę jau vežamas į ligoninę, nes buvo tiekiamas deguonis“, – LNK sakė vaikų reanimacijos gydytojas Linas Mikelis.

Sutuoktinių porą greitoji nuvežė į Respublikinę Klaipėdos ligoninę. Tuo metu tarnybos darbavosi bute, bet esą dujų kvapo nei laiptinėje, nei bute neužuodė. Šeimos galva sako, kad ir negalėjo – laukdama tarnybų šeima apie pusvalandį vėdino patalpas, tad kuo šeima apsinuodijo – tik spėliojama.

„Buvo atliktas dujų analizatoriumi patikrinimas katilo – ten labai nežymus tas nuokrypis. Galimai ne dėl to apsinuodijo asmenys. Policija tiria“, – LNK sakė Priešgaisrinės gelbėjimo valdybos vyriausiasis specialistas Ernestas Butvilas.

Sutuoktinių porą gydę medikai spėja, kad žmonės apsinuodijo smalkėmis.

„Stebėta pacientų būklės dinamika. Galiausiai nustatėme, kad visgi buvo apsinuodijimas smalkėmis. Gydymas efektą davė, kadangi kartojus kraujo tyrimus visi rodikliai grįžo į normos ribas“, – komentavo vidaus ligų gydytoja Inga Ubartienė.

Vaikų ligoninės reanimacijos gydytojas mano, kad apsinuodyta dujomis.

„Man panašiau į dujas, su smalkėmis truputį kita klinika būtų. Nežymi, bet kita klinika. (Apsinuodijimas dujomis pasireiškia) panašiai kaip smalkėmis – pirmiausia atsiranda labai stiprus galvos skausmas, pykinimas, vėmimas, po to ūmiai netenkama sąmonė. Jei šis nukentėjęs neišnešamas iš patalpos, gali baigtis ir liūdnai“, – paaiškino L. Mikelis.

Esą laimei, kad šį kartą vaikai į ligoninę pateko greit, mat toks apsinuodijimas smalkėmis ar dujomis yra apgaulingas ir labai pavojingas.

„Jei, pavyzdžiui, tai būtų sunkus apsinuodijimas, tai ir regos nervų, ir klausos nervų pakenkimai gali ilgiau užtrukti. Apsinuodijus ir smalkėmis, ir dujomis, pakinta pats hemoglobinas, jis nebesugeba pernešti deguonies, ir praktiškai visi organai kenčia nuo deguonies trūkumo“, – pasakojo vaikų reanimacijos gydytojas.

Nelaimė, anot šeimos galvos, galėjo nutikti, kai žmona, ruošdama valgį, įjungė gartraukį. Spėjama, kad per jį vidun iš kamino galėjo plūstelti sudegusios dujos. Dujų katilas šildė ir vandenį vonioje, bet dujų kvapo namie esą niekur nesijautė.

„Dujų nuotėkių atvejų būna nemažai, bet kad apsinuodytų dujomis, tai per mano praktiką nesu girdėjęs, kad būtų taip kažkam pakenkę. Tai čia jau toks retesnis atvejis, daugiau kyla pavojus dėl sprogimo. sprogimo nuostoliai būna dideli“, – sakė Priešgaisrinės gelbėjimo valdybos vyriausiasis specialistas E. Butvilas.

Klaipėdietis sako, kad buto ir vandens dujomis nebesišildysiąs, saugodamas šeimą žada keisti dujinį katilą į elektrinį.

Visą LNK reportažą žiūrėkite čia: